Anne van Beusekom. Foto: PR
Anne van Beusekom. Foto: PR Foto:

Anne vertelt over haar boek 'Achter de Sluier'

CORLE - Op 23 april geeft Anne van Beusekom (1951) een presentatie over een proces van jaren waar zij doorheen gegaan is. Gedurende de laatste vijftien jaar heeft zij haar derde generatie 'oorlogstrauma' verwerkt met therapiën, coaching en familieopstellingen. In die tijd kwamen spontaan de gedichten, de schilderijen en de foto's.

Anne heeft op latere leeftijd ontdekt dat zij dat oorlogstrauma van haar oma als een 'verstekeling' in zich droeg. Oma heeft tijdens de vrijheidsstrijd in Indonesië daar een tijd in de gevangenis doorgebracht. Tijdens de presentatie gaat Anne in op het hele proces van ontdekkingen en ook van bevrijding. Ze hoopt toehoorders te inspireren. Heeft niet iedereen zijn eigen angsten en onzekerheden?
De presentatie is 23 april bij Gastgalerij Ankomm'n, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur de toegang is vrij, een vrije gift in hoge hoed welkom. Het adres is Mentinkweg 5, Winterswijk – Corle.


Ambacht in beeld bij
restauratie Jacobstoren

WINTERSWIJK - Slotboom Steenhouwers heeft een LED-scherm aan de Jacobstoren laten plaatsen, om Winterswijk en omgeving een kijkje te geven in het restauratieproces van de toren. In 2019 wordt de Jacobstoren in Winterswijk grondig gerestaureerd. De restauratie zal tot dit najaar duren en gedurende deze periode zal er maandelijks een nieuwe video verschijnen op het LED-scherm aan de toren.

Op vrijdag 12 april verscheen de eerste video op het scherm en op vrijdag 19 april zal deze video online beschikbaar zijn op de vernieuwde website van Slotboom Steenhouwers.
De komende vijf maanden zal de Markt in Winterswijk in het teken staan van de restauratie. De videoreeks geeft Winterswijk en omgeving een kijkje achter het steigerdoek. Het ambacht van onder andere een steenhouwer, voeger en smid en het educatieproject, welke aan de restauratie is gekoppeld, worden in beeld gebracht.
Het educatieproject Steenhouw'n is op 14 maart geopend door burgemeester Joris Bengevoord en wethouder Wim Aalderink. Gedurende de restauratieperiode maken in totaal 750 leerlingen van basis- en middelbaar onderwijs uit de omgeving van Winterswijk kennis met het ambacht.