De Winterswijkse smaakmakers ondersteunen de tourrit voor kinderen in 'verborgen' armoede. Foto: PR
De Winterswijkse smaakmakers ondersteunen de tourrit voor kinderen in 'verborgen' armoede. Foto: PR Foto:

De Winterswijkse smaakmakers ondersteunen de tourrit voor kinderen in 'verborgen' armoede

WINTERSWIJK - Op 8 september gaat de Speelgoedbank Oost Achterhoek een klein beetje kabaal maken tijdens de eerste editie motor tourrit voor kinderen in 'verborgen' armoede'.

Inmiddels leeft al 1 op de 10 kinderen in Nederland in armoede. Kinderen gaan bijvoorbeeld zonder eten naar school of hebben geen toegang tot een juiste ontwikkeling en ervaren maatschappelijke uitsluiting. "Dat kan zéker anders", aldus de medewerkers van de speelgoedbank.
Om deze kinderen op 8 september een supergezellige dag te bezorgen is geld nodig. De speelgoedbank kan dit natuurlijk niet alleen dragen. Daarom hebben zij onder andere de Winterswijkse horeca aangeschreven en de 'Winterswijkse smaakmakers' bestaande uit Gusto, Culinair concept, Skopein, de Revolutie, Talamini, Hertog Karel en Kronenhuis waren direct geïnteresseerd en hebben een prachtig bedrag van 500 euro toegezegd. Zo komt de realisatie van dit evenement weer een stap dichterbij.
"De maatschappij zijn we met z'n allen, dat heeft deze ploeg mensen maar wat goed begrepen", aldus de vrijwilligers van de Speelgoedband.

De speelgoedbank heeft op diverse motorfora een oproepje gezet en zowat heel motorrijdend Nederland is opgestaan. Het onderwerp leeft dus echt in het hele land. Er komen rijders vanuit Amsterdam tot Venlo en Nijkerk. "Wij weten werkelijk niet wat ons overkomt", aldus Ingrid Bravenboer, zelf zeer enthousiast motorrijdster en voorzitter van de speelgoedbank. Uiteindelijk is er gekozen om zo'n 80 motoren in de rit te gaan rijden, met een uitloop naar maximaal 100, zodat er zeker goed 40 kinderen mee kunnen. "Voor een eerste keer kunnen we zo ook mooi proberen hoe de toertocht verloopt".
In principe kunnen alle kinderen die het supergaaf vinden om op een motor of trike mee te rijden zichzelf inschrijven. Kinderen die via een doorverwijzer worden aangemeld krijgen wel voorrang. Het wordt een supergezellige dag met een hoop spannende momenten en natuurlijk mogen pannenkoeken niet ontbreken. De posters met inschrijfkaartjes zijn te vinden bij alle uitgiftepunten van de Voedselbank, Laborijn, Werkplein, Weggeefwinkel Eibergen, Figulus welzijn enz…, maar ook op de website van de Speelgoedbank.
Inmiddels krijgt de Speelgoedbank ook hulp en ondersteuning van diverse motorclubs uit de regio zoals BMC, MCHamaland en Jouw Droommotor, want een tourrit van dit formaat uitzetten is nogal wat.
Wie de organisatie van de rit wil volgen, kan regelmatig kijken op de website van de Speelgoedbank, of volg de voedselbank via Facebook
Vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden via: info@speelgoedbankoostachterhoek.nl, tel. 06-58895660. Wie een bijdrage wil leveren kan kijken op www.dreamordonate.nl, hier is een crowdfunding gestart.


Aan de slag in vakantie

WINTERSWIJK - In de meivakantie wordt voor kinderen vanaf groep 4 een gevarieerd programma verzorgd door NatasUnik Lab (Natasja Hoekstra) en Het Fluoriet (hetfluoriet.nl, Sandra Legters).

In Winterswijk is het vakantie-aanbod op 25 april van 10.00 tot 12.30 uur bij Palio, Beatrixpark 22a. NatasUnik Lab (Natasja Hoekstra) en Het Fluoriet (hetfluoriet.nl, Sandra Legters) hebben al vaker activiteiten in de schoolvakanties aangeboden. In de kerstvakantie van 2018, voorjaarsvakantie en het stakingsevenement op 15 maart georganiseerd. Dit aanbod is bij de deelnemende kinderen heel enthousiast ontvangen, waardoor dit nieuwe vakantie aanbod ontstaan is. Wie nieuwsgierig of creatief is en graag meer te weten wil komen en ervaren over: kracht, (veer)energie en constructies dan is deze workshop helemaal 'Raak! De kosten zijn 15 euro (prijs gezin/groep: 1e kind 15 euro, 2e kind 13,50 euro, vanaf 3e kind 11 euro, per kind), dit is inclusief drinken, tussendoortje en een aandenken. Let op: het maximaal aantal deelnemers is 15. De kinderen kunnen zich aanmelden via mail onder vermelding van naam, leeftijd en woonplaats van de deelnemer(s) en telefoonnummer van de contactpersoon van dat moment (in geval van calamiteiten bereikbaar). Betaling voor aanvang door aan het betaalverzoek dat gestuurd zal worden te voldoen.