Afbeelding
Foto:

Vacatures

Het Vrijwilligerspunt wil graag deze week vacatures voor maatjes onder de aandacht brengen. Verschillende organisaties zijn op zoek naar een maatje voor een bewoner of cliënt. Het gaat om dankbaar werk, omdat met een beetje aandacht voor een ander er al een groot verschil gemaakt kan worden. Lijkt het je wat om maatje te worden of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543-200026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je bent ook van harte welkom tijdens het spreekuur, dit is elke maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Maatjes Zonnebloem
De Zonnebloem Winterswijk zoekt vrijwilligers die gasten van De Zonnebloem een gezellig uurtje willen bezorgen. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een praatje met iemand te maken, een kopje thee te drinken, een spelletje te spelen of een wandeling te maken. Met een uurtje aandacht zijn de gasten al heel erg geholpen. Soms hebben de gasten zelf geen familie meer of familie in de buurt wonen die hen deze aandacht kan geven. Ben je sociaal en heb je af en toe een uurtje tijd, dan komen de gasten van De Zonnebloem graag met je in contact.

Maatje voor sociale activiteiten
GG-net is op zoek naar maatjes voor hun oudere cliënten. Deze ouderen hebben op latere leeftijd psychische of psychiatrische klachten gekregen. Met een maatje kan een oudere sociale activiteiten ondernemen, zoals een praatje maken, een wandeling maken of boodschappen doen. Door samen met een maatje iets te ondernemen voelt de oudere zich tegelijk minder eenzaam.

Maatjes bewoners Hesselinkweg
Estinea en Siza hebben aan de Hesselinkweg in Ratum een woonlocatie waar zo'n 13 bewoners met een lichamelijk of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel wonen. De woonlocatie zoekt maatjes die één op één met bewoners activiteiten willen ondernemen. Bijvoorbeeld door samen te gaan winkelen, te fietsen (met een duofiets) of naar de markt te gaan. Maar ook worden maatjes gezocht die met kleine groepjes bewoners iets wil doen. Denk dan aan bijvoorbeeld samen wandelen, een spelletje doen of knutselen.
Ben je sociaal, heb je affiniteit met de doelgroep en kun je de bewoners enthousiast maken om samen iets leuks te doen? Dan kijken Estinea en de bewoners van de Hesselinkweg uit naar je komst.

Vismaatje
Een bewoner van Estinea komt graag in contact met een maatje die het leuk lijkt om af en toe met hem te gaan vissen.

Bestuurs- en commissieleden Wenters Plus
Wenters Plus, een ouderenvereniging in Winterswijk, houdt wekelijks activiteiten voor haar leden. Regelmatig worden fietstochten en reizen georganiseerd en elke maand wordt een ledenblad uitgegeven. Maar het bestuur van Wenters Plus zoekt versterking. De nieuwe bestuursleden helpen met onder meer de ledenadministratie, bijhouden van de website, redactie van het ledenblad en de organisatie van reizen. Het is belangrijk dat het nieuwe bestuurslid kan omgaan met de computer.

Begeleider scootmobielclub
Vanaf half april gaat de scootmobielclub van zorgcentrum De Pelkwijk weer op pad. Elke donderdagmiddag maken zij een rit van zo'n 15 à 20 kilometer in de omgeving van Winterswijk. De scootmobielclub zoekt nog een paar vrijwilligers die mee willen fietsen en de tocht willen begeleiden.

Duofietsvrijwilliger
Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar wel graag een mooie fietstocht willen maken, kunnen gebruik maken van een duofiets. Vanaf 12 april 2019 zijn deze te leen bij het Samenrijderspunt. Omdat niet iedereen iemand heeft die met hen mee kan fietsen op de duofiets, worden vrijwilligers gezocht. Als vrijwilliger ga je zo af en toe met iemand met de duofiets op pad. Ben je sociaal, houd je van fietsen en ben je fysiek in een goede conditie? Meld je dan aan als duofietsvrijwilliger bij het Samenrijderspunt.