Wethouder Tineke Zomer opent Samenrijderspunt

Duofiets, driewieler en familiefiets beschikbaar

WINTERSWIJK - Op vrijdag 12 april om 10.30 uur opent wethouder Tineke Zomer het Samenrijderspunt bij de WUh aan de Torenstraat 9. Iedereen is van harte welkom om deze feestelijke opening bij te wonen.

Met behulp van Winterswijkse ondernemers en particulieren is het Else Klomps en de Winterswijkse Uitdaging gelukt om voor álle Winterswijkers een duofiets beschikbaar te krijgen. Vanaf 12 april kan iedereen die niet meer zelfstandig kan fietsen, maar toch graag mooie fietstochten wil maken, een duofiets lenen bij het Samenrijderspunt.

Er zijn twee duofietsen met trapondersteuning aangeschaft. Daarnaast heeft gast- en zorgboerderij De Zonnebloem uit de Brinkheurne een familiefiets zonder trapondersteuning gedoneerd. Een andere familie heeft een driewieler met trapondersteuning geschonken aan het Samenrijderspunt. Vanaf 12 april kan iedereen een van deze fietsen lenen bij het Samenrijderspunt.

Wie er graag samen met iemand op uit wil,kan de fiets reserveren. Als men zelf iemand heeft die mee fietst, dan kan men de fiets op de dag zelf reserveren. Wie niemand heeft die mee fietst, moet minimaal twee dagen van tevoren contact opnemen met het Samenrijderspunt. Zij zoeken dan een vrijwilliger om samen op pad te gaan. Voor het gebruik van de fietsen wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Wie gebruik wil maken van een duofiets of de driewieler, of als vrijwilliger op de pedalen wil, kan contact met het Samenrijderspunt via tel. 0543 200036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of kom langs aan de Torenstraat 9.