Anton en Jan Verhaegh voor hun nieuwe bedrijfslocatie aan de Buys Ballotstraat. Foto: Ron Rensink
Anton en Jan Verhaegh voor hun nieuwe bedrijfslocatie aan de Buys Ballotstraat. Foto: Ron Rensink Foto:

Winterswijkse Metaal Recycling Jan Verhaegh bv geopend

WINTERSWIJK – De gloednieuwe bedrijfslocatie van de Winterswijkse Metaal Recycling Jan Verhaegh bv op het industrieterrein Vèèneslat Zuid in Winterswijk is officieel geopend door burgemeester Bengevoord.

Op de nieuwe werf hebben dertien werknemers een fulltime baan. Het bedrijfsterrein, 17.000 m2 vloeistofdichte vloer, wordt volledig omsloten door een 500 meter lange, 6 meter hoge betonnen wand. Met een hoogte van 14 meter bepalen twee bedrijfshallen het aanzicht van de nieuwe werf.
Na de sluiting van voormalig woonwagencentrum Dennenoord in 1992 en de daaropvolgende ontmanteling bleef Jan Verhaegh b.v. IJzer en metaalhandel, zoals de naam destijds was, als een van de bedrijven ter plaatse actief. Met de groei van het bedrijf ontstonden problemen met betrekking tot de de milieuwetgeving. Een langdurig proces van voorbereiden op verplaatsing van het naar het industrieterrein volgde.
Op de nieuwe werf, met achter de toegangspoort een computergestuurde weegbrug en een modern ingericht kantoor en bedrijfskantine, is een zee van ruimte voor opslag en verwerking van de materialen. Er zijn een tiental opslagboxen beschikbaar, van waaruit het materiaal – al dan niet geperst of geshredderd - wordt afgevoerd.

De nieuwe bedrijfslocatie aan de Buys Ballotstraat werd geopend. Foto: Ron Rensink