Euregio Strijkkwartet. Foto: Janneke Roelofs
Euregio Strijkkwartet. Foto: Janneke Roelofs

'De zeven laatste woorden' van Joseph Haydn door Euregio Strijkkwartet

OEDING - Op Goede Vrijdag, 19 april, speelt het Euregio Strijkkwartet het beroemde kwarte van Haydn: 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze'. Het concert begint om 17.00 uur en vindt plaats in het kleine Evangelische Johannes kerkje aan de Krügerstrasse 14 in Südlohn-Oeding.

Deze instrumentale versie van het oratorium bestaat uit zeven delen en een 'aardbeving' aan het slot. De compositie was niet alleen bij de tijdgenoten van Haydn zeer geliefd. Ook aan het publiek van deze tijd brengt de muziek een imposante verbeelding van de zeven laatste woorden van Christus aan het kruis. In de compositie worden die woorden plechtig, spannend en authentiek verklankt.
Het Euregio Strijkkwartet bestaat uit vier professionele in de Euregio wonende musici van internationale afkomst: de violisten Joan Dillon en Nachiko Ueno komen uit Canada en Japan, altvioliste Miriam van Dixhoorn uit Nederland en cellist Benno Rickert uit Duitsland. Het concert duurt één uur, er is geen pauze. De toegang tot dit concert is gratis. Info: www.miriamvandixhoorn.nl, tel.06 20790585