Expositie boekpresentatie 'Achter de Sluier'

Expositie 'Achter de Sluier'

WINTERSWIJK - Anne van Beusekom (1951) heeft haar derde generatie 'oorlogstrauma' afgelopen jaren verwerkt met therapieën, coaching en familieopstellingen. Tijdens dit proces kwamen spontaan de gedichten, de schilderijen en de foto's die allemaal bij elkaar passen. Anne exposeert naar aanleiding van het verschijnen van haar hardcover boek 'Achter de Sluier', de titel is veelzeggend.

Deze prachtige, met eigen foto's en schilderijen rijk geïllustreerde, gedichtenbundel is in eerste instantie een eerbetoon aan haar oma. Anne heeft op latere leeftijd ontdekt dat zij het oorlogstrauma van haar oma als een 'verstekeling' in zich draagt. Oma heeft tijdens de vrijheidsstrijd in Indonesië daar een tijd in de gevangenis doorgebracht.
De expositie, een combinatie van de gedichten en de schilderijen, is vanaf maandag 8 april tot eind april te bezoeken. Ook ligt het nieuwe boek er. Anne is zelf de zondagmiddagen 14, 21 en 28 april aanwezig van 14.00 tot 16.30 uur. 23 april geeft Anne naar aanleiding van het boek een presentatie bij Gastgalerij Ankomm'n, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur de toegang is vrij, een vrije gift in hoge hoed welkom.
Het adres is Mentinkweg 5, Winterswijk – Corle. Openingstijden donderdag tot en met zondag van 9.30 tot 17.00 uur.