Turnsters 5e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk
Turnsters 5e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk

Twaalf turnsters plaatsen zich voor finale 5e divisie

WINTERSWIJK - Op zaterdag 30 maart vond de derde en laatste plaatsingswedstrijd vijfde divisie plaats in Doetinchem. In de eerste wedstrijd mochten Tess Grijsen en Nine Overkamp aftrappen. Tess is haar wedstrijd sterk begonnen met een, voor haar, nieuwe brugoefening die ze met succes heeft volbracht, waarbij ze zelfs een E-scrore van een 8,950 heeft gekregen. Met een klein foutje op balk, maar een hele strakke vloeroefening en prima sprong heeft Tess haar wedstrijd goed geturnd. Op sprong heeft ze zelfs het hoogste cijfer gehaald. Tess mocht hiermee het podium betreden en de gouden medaille ophalen, mede door deze uitslag heeft Tess zich geplaatst voor de finale.

Nine was wat zenuwachtig vandaag, maar liet een keurige vierkamp zien. Ze bleef op de balk staan vandaag en is op een tiende plaats geëindigd. Nine heeft hiermee een plekje in de finale weten te bemachtigen.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Nova Jansen, Lotte Zweerink en Aliyah Souisa. De meiden gingen van start op vloer, waar zij alle drie een nette oefening hebben laten zien. Helaas heeft Lotte één sprong geweigerd, wat veel punten heeft gekost. Maar ze heeft zich op brug en balk weer helemaal herpakt. Ook Nova en Aliyah hebben prima brug- en balkoefeningen laten zien. Nova is negentiende geworden, Aliyah 28e en Lotte 29e. Nova heeft zich direct geplaatst voor de finale.

Op de andere baan turnden de pupillen 1 Anniek Vrieze, Milou Vrieze, Loïs Lensink en Nore Heesen. Fenna Kruisselbrink kon vandaag helaas niet deelnemen. Het toestel sprong begon voor alle meiden goed, het lukte Milou om haar angst te overwinnen en Nore wist met haar 1e sprong een 9.4 in de E-score te halen. Op de brug hebben we van alle meiden hele nette oefeningen gezien. Vervolgens door naar de balk, op dit toestel behaalde Loïs de 2e plaats. Nore en Milou moesten de balk helaas vroegtijdig verlaten.
Op het laatste toestel de vloer zagen werden vier prachtige oefeningen geturnd. Nore werd op dit toestel eerste en Anniek derde. In de einduitslag was Anniek terug te vinden op de hoogste trede van het podium. Loïs kwam daar vlak achteraan en werd tweede. Door de pech op balk vandaag moest Nore genoegen nemen met de tiende plaats. Milou wist vandaag na haar blessure en netjes terug te komen en werd twaalfde, door de opgelopen blessure de vorige wedstrijd kon zij zich helaas niet meer plaatsen voor de finale. Anniek, Lois en Nore hebben zich geplaatst voor de finale.

De derde wedstrijd mochten de junior turnsters, Kim Vreman, Nynke Stronks, Isa Hijink, Aliya Ligtlee, Anemoon Koster, Kersti Frequin en Mayke ten Hagen laten zien wat ze in hun mars hebben. De meiden begonnen op de zenuwslopende balk, hierbij hebben een aantal meiden heel knap hun zenuwen onder controle kunnen houden. Op vloer hebben alle meiden stuk voor stuk grote stappen gemaakt, waarbij een Kim en Nynke zelfs nieuwe onderdelen hebben geturnd. Ook sprong en brug hebben alle meiden prima geturnd. Isa heeft op brug een nieuw onderdeel geturnd, helaas ging dit niet helemaal zoals het moest. In de einduitslag is Kim zesde geworden, Nynke elfde, Mayke dertiende, Aliya achttiende, Anemoon twintigste, Isa 21e en Kersti 22e.

In de laatste wedstrijd mochten de pupillen 2 Lyndsey Smid, Marieke Pietersen, Lieke Wiggers, Demi Wiggers en Kim ten Haken in baan 1 turnen. Ze zijn de wedstrijd met nette sprongen gestart. Door naar de brug, waar kim een ontzettend knappe 9.3 wist te behalen in de E-score. Op de balk lieten de meiden wisselende oefeningen zien, Lieke en Lyndsey moesten helaas een val incasseren. Demi turnde een nieuw element en bleef staan. Op de vloer hebben de meiden het allemaal erg netjes gedaan, dit resulteerde in een vijfde plek voor Lieke, een achtste plek voor Marieke, Demi, werd elfde, Lyndsey werd ngentiende en Kim mocht het goud mee naar huis nemen. Kim, Lieke en Demi hebben zich geplaatst voor de finale, Lyndsey en Marieke zijn eerste en tweede reserve.
In de andere baan turnde de senioren Eline Arink, Merle Eekelder en Fay Nijweide. De meiden begonnen op sprong, waar ze alle drie een prima sprong aan de jury hebben laten zien. Dit hebben ze voortgezet op brug en balk. Helaas met een paar kleine foutjes, maar ook met eerste plek op het toestel brug voor Eline. Om de wedstrijd helemaal goed af te sluiten hebben ze hele mooie vloeroefeningen geturnd. Merle mocht onverwachts een welverdiende bronzen medaille ophalen en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale. Fay werd zestiende en Eline negentiende.

Afgelopen weekend werd ook bekend gemaakt welke meiden zich hebben geplaatst voor de finale. Namens Penta Winterswijk zullen Tess, Nine, Aniek, Loïs, Nore, Nova, Kim V., Nynke, Kim H., Demi, Lieke en Merle aan deze finale deel gaan nemen.