Erna Harmelink (rechts) en Ida van der Lende. Foto: Joost van der Lende
Erna Harmelink (rechts) en Ida van der Lende. Foto: Joost van der Lende Foto:

Wandelen voor Kanjers voor Kanjers

WINTERSWIJK - De vriendinnen Erna Harmelink en Ida van der Lende houden op zondag 5 mei een wandeltocht voor Kanjers voor Kanjers.

Stichting Kanjers voor Kanjers financiert in Oost-Gelderland mooie projecten voor kinderen die niet -of onvoldoende- in staat zijn om te spelen en te sporten door een lichamelijke, geestelijke of financiële beperking. Door het organiseren van sportieve evenementen, en donaties van particulieren en het bedrijfsleven, maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar.
Omdat Erna en Ida beiden graag wandelen én omdat het doel hen zo aanspreekt hebben ze vorig jaar meegedaan met de Tristan Hoffman Challenge. Zij hebben hierbij de Passo Manghen in Italië beklommen en vonden het een geweldige ervaring. De Tristan Hoffman Challenge heeft als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor Kanjers voor Kanjers en wordt dit jaar al voor de 10e keer gehouden. Erna en Ida hebben vorig jaar een mooi bedrag bij elkaar kunnen lopen en hebben besloten om ook dit jaar (op 28 juni) weer mee te doen; deze keer wordt de Col d'Aubisque in de Franse Pyreneeën beklommen.
Om ook nu weer een mooi bedrag bij elkaar te kunnen krijgen hebben Erna en Ida deze wandeltocht georganiseerd. Het zijn prachtige routes door het Nationaal Landschap van Winterswijk, door de buurtschappen Brinkheurne, Woold en Miste. Er wordt voornamelijk over –voor veel mensen veelal onbekende– zandwegen en (bos-)paden gelopen. Halverwege is er bij een horecagelegenheid een pauzegelegenheid op een prachtige plek.
De afstanden zijn 10, 15 en 20 kilometer en de start en finish is bij Recreatiecentrum Het Winkel aan de Slingeweg 20 in Winterswijk. De kosten bedragen 7,50 euro en dat is inclusief een kop koffie of thee. Na afloop is er de mogelijkheid om te genieten van een kop soep en/of een broodje voor een speciaal Kanjers voor Kanjers tarief. De gehele opbrengst is voor Kanjers voor Kanjers.
Beide dames hopen op een mooie opkomst op 5 mei, maar voor die mensen die niet willen of kunnen meelopen is er ook de mogelijkheid om Erna en Ida te steunen via de website van de Tristan Hoffman Challenge; https://deelnemers.tristanhoffmanchallenge.com
Voor vragen over de Bevrijdingswandeltocht kan men mailen naar: bevrijdingswandeltocht@gmail.com.