Het Hilgelo is het decor voor het festival. Foto: PR Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk
Het Hilgelo is het decor voor het festival. Foto: PR Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk Foto:

Vrijwilligers gezocht voor Bevrijdingsconcert Winterswijk

WINTERSWIJK - Op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, vindt op 't Hilgelo in Winterswijk 'de Internationale Viering van de Vrijheid' plaats. Tijdens dit grootschalige festival laten allerlei regionale en Euregionale talenten van zich horen. Het bijzondere aan dit festival is het grote drijvende ponton midden op het water waarop verschillende optredens worden verzorgd.

Vrijwilligers
Voor deze bijzondere dag is de stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk op zoek naar vrijwilligers. Speciaal voor het evenement is er de samenwerking gezocht met Vrijwilligerspunt Winterswijk. Het Vrijwilligerspunt Winterswijk is al jaren de het centrale punt voor de werving, maar ook de inzet van vrijwilligers. Janette Reerink, coördinator Vrijwilligerspunt Winterswijk, is erg enthousiast over de samenwerking voor het evenement. "Het is belangrijk om vrijwilligers en organisaties te matchen, en zo Winterswijkers te helpen om zich maatschappelijk nuttig te maken". Zeker voor een evenement als het bevrijdingsconcert zijn er zeer veel verschillende functies. Op ieder vlak zijn er helpende handen nodig, zo zijn we nog op zoek naar mensen voor de op- en afbouw, mensen voor het sfeerbeheer, hulp bij de horecagelegenheden maar ook parkeerwachters, fietsenbegeleiders of verkeersregelaars. Deze taken zijn erg divers, waarbij iedere schakel erg belangrijk is.

Informatie-avond
Ter gelegenheid van de samenwerking is er op woensdag 3 april, van 19.00 uur tot 20.30 uur, een inloopavond bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk. Tijdens deze inloopavond is er gelegenheid voor geïnteresseerden om meer informatie te verkrijgen over het vrijwilligerswerk bij het bevrijdingsconcert of om zich aan te melden als vrijwilliger. Deze inloopavond vindt plaats bij het informatiekantoor van het Vrijwilligerspunt, Torenstraat 9 in Winterswijk.

Wilt u zich al eerder aanmelden als vrijwilliger voor de 'Internationale Viering van de Vrijheid', dan kan dat via de website: www.bevrijdingsconcertwinterswijk.nl, vrijwilliger@bevrijdingsconcertwinterswijk.nl of via het Vrijwilligerspunt Winterswijk.

Afbeelding