Jelle gaat fietsen voor KWF. Foto: PR
Jelle gaat fietsen voor KWF. Foto: PR Foto:

Fietsen door de Achterhoek voor KWF

WINTERSWIJK - Hemelvaartsdag is traditioneel de dag dat veel Nederlanders op de fiets stappen om dauw te trappen. Ook Jelle Hengeveld uit Winterswijk stapt die dag op zijn racefiets voor een tocht van ruim 125 kilometer door de Achterhoek. Hij heeft aan zijn tocht een goed doel verbonden: KWF Kankerbestrijding.

Door de redactie

"Ik zag overal oproepen voor deelname aan de SamenLoop voor Hoop", vertelt de 30-jarige Winterswijker. "Maar wandelen is niet zo mijn ding. Ik ben meer een fietser. Zo is het idee ontstaan om voor KWF de tocht te gaan maken."Jelle meldde zijn actie aan bij het KWF en via de site kunnen mensen die dat willen een financiƫle bijdrage doen. "Ik fiets elke dag naar mijn werk in Groenlo. Wielrennen is mijn hobby, dus in de weekenden fiets ik meestal ook nog wel afstanden."

De tocht die Jelle wil rijden is ruim 125 km lang een het doel is voor elke kilometer een euro bij elkaar te trappen. "Elke euro die ik meer ophaal is mooi", vindt Jelle. "Kanker is een vreselijke en slopende ziekte. Elke euro die ik als gezond persoon bij elkaar kan krijgen voor het bestrijden van deze ziekte is meegenomen."

Jelle is te herkennen aan de stickers van de Achterhoekse vlag die beschikbaar zijn gesteld door het bedrijf dat de vlaggen verkoopt.

Via de link https://acties.samenloopvoorhoop.nl/wielrennenvoorhoop kunnen mensen Jelle steunen in zijn tocht voor KWF.

De route die Jelle gaat rijden. Foto: PR
Jelle in actie. Foto: PR
Jelle in actie. Foto: PR