Van links naar rechts: Harry ten Brinke, Ton Krabbenborg en René Vielvoije. Foto: Verona Westera
Van links naar rechts: Harry ten Brinke, Ton Krabbenborg en René Vielvoije. Foto: Verona Westera Foto:

Boogie Woogie zet in op meer cultuur

WINTERSWIJK - Boogie Woogie is het instituut voor Kunst en Cultuur. Iedereen kent het van de muzieklessen, of van cultuureducatie en projecten als Lang leve Kunst Oost-Achterhoek, een project voor kunst en cultuurparticipatie voor en door ouderen. Maar Boogie Woogie wil zich nog breder toeleggen op culturele activiteiten. Denk hierbij aan exposities, klassieke muziekuitvoeringen en theatervoorstellingen rond maatschappelijke thema's. De eerste theatervoorstelling is 'Het einde van het Leven', op woensdag 10 april vanaf 20.30 uur in de theaterzaal van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat.

Door Verona Westera

Bestuursleden Ton Krabbenborg en René Vielvoije, die gezamenlijk waarnemend directeur zijn, in verband met ziekte van de huidige directeur Marjan de Vos, leggen uit. "Boogie Woogie is natuurlijk een cultuurcentrum. Daar willen we dan ook meer mee gaan doen", aldus Vielvoije. "Daarvoor hebben we de samenwerking met de bibliotheek en theater De Storm gezocht. We willen geen concurrentiepositie innemen, maar juist een aanvulling bieden. Daarom zijn we om de tafel gaan zitten met Ineke van Empel, directrice van De Storm. Wij programmeren voorstellingen die niet in De Storm staan, maar hier in het cultuurcentrum prima passen omdat ze bijvoorbeeld aansluiten op projecten die het cultuurcentrum initieert binnen het sociaal domein. Daarnaast past het binnen de filosofie van de organisatie om vooral amateurkunstenaars, die een kwalitatief goed programma bieden, de kans te geven om zich te presenteren. Wij hebben in onze zaal plek voor 285 mensen." De kaartverkoop van Boogie Woogie loopt nu ook via de site van De Storm. "Wij kunnen zo ook gebruik maken van het mooie netwerk dat De Storm al heeft", verduidelijkt Vielvoije. Uiteraard zijn kaarten ook aan de balie van Boogie Woogie te verkrijgen. De kaartverkoop voor Het einde van het Leven is inmiddels gestart. Kaarten kosten 10 euro. Vielvoije: "Als het culturele programma gaat lopen, zou er iemand aangetrokken kunnen worden voor de programmering."

Stichting 't Zwerk speelt de voorstelling Het einde van het Leven, die gaat over 'voltooid leven'. De voorstelling toont verhalen van mensen die zoeken naar wegen om hun leven en levenseinde te realiseren. Persoonlijke verhalen worden afgewisseld met muziek. De voorstelling wordt geregisseerd door theatermaker Jos Spijkers. Spijkers werkt in deze voorstelling met amateurspelers. Krabbenborg en Vielvoije zagen de voorstelling in de Gruitpoort in Doetinchem en waren beiden onder de indruk. "Het is een voorstelling die veel mensen die te maken hebben met ouderen zal aanpreken", legt Ton Krabbenborg uit. "Het is zeer herkenbaar. Mensen herkennen hun eigen ouders in de personages. Dat kan soms confronterend zijn, maar ook mooi."

Van links naar rechts: René Vielvoije, Harry ten Brinke en Ton Krabbenborg. Foto: Verona Westera