Politieke crisis onder de loep in eerste Nieuwscafé

WINTERSWIJK - Het eerste nieuwscafé in Winterswijk gaat terugblikken op de politieke crisis van februari waarbij het college viel. Daarnaast komt jongerenhuisvesting aan de orde en het monument voor vergeten oorlogsslachtoffer uit Winterswijk.

Over de politieke crisis wordt nog veel nagepraat in Winterswijk. Wat is er precies gebeurd en wat zijn de oorzaken? De raadsleden Loes ten Dolle (D66) en Tom van Beek (Voor Winterswijk) komen in het nieuwscafé hun kijk op de turbulente crisis vertellen.

Daarnaast komt Hans Tenbergen, oprichter van de veel bekeken website oudwinterswijk.nl, praten over vergeten Winterswijkse oorlogsslachtoffers. Hij vindt dat er een monument voor de ruim honderd vergeten Winterswijkers moet worden opgericht.

Jongeren en huisvesting is een actueel thema in Winterswijk. In het nieuwscafé komen Femke Scholten en Tom Wiederhold praten over het gebrek aan betaalbare huisvesting voor jongeren. Zij zijn betrokken bij Boet'n af in Wenters, een lokaal initiatief om jongeren te helpen bij hun zoektocht naar geschikte woonruimte in de buurtschappen.

De drie onderwerpen worden afgewisseld met live-muziek, dat verzorgd wordt door het duo Elles & Tim. De presentatie is in handen van Lisanne Halleriet en Tanja Kits.

Het Nieuwscafé wordt gehouden in sociëteit Het Pakhuys aan de Kloksteeg, in het centrum van Winterswijk (achter de Hema). Het programma duurt een uur, van 17.30 tot 18.30 uur. Vanaf 17.00 is iedereen welkom voor een drankje. De entree is gratis. Na afloop is er ruim gelegenheid om na te praten.


Veertigjarig jubileum voor Johnny Reimering

WINTERSWIJK - Johnny Reimering, vrijwilliger bij de VASA (Vereniging Aangepast Sporten Achterhoek), viert komend weekend een jubileum. Hij is 40 jaar vrijwilliger bij de club. "Een hele prestatie zou ik zeggen!", aldus Annemiek Joldersma, voorzitter VASA.

De club viert dit jubileum vieren dit samen met Johnny, zijn familie en zijn clubgenoten op zaterdag 22 maart aanstaande van 14.00 tot16.00 uur bij Fletcher Hotel Restaurant Frerikshof in Winterswijk.

Hij krijgt deze receptie door het bestuur aangeboden.