Afbeelding
Foto:

Vrijwilligerspunt

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van de vrijwilligersfuncties of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je bent ook van harte welkom tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Klusser woonlocatie Boeijink
In Winterswijk heeft Estinea verschillende woonlocaties waar mensen met een beperking worden begeleid. Een van die woonlocaties is aan de Boeijinkweg. Voor deze locatie zoekt Estinea een handige klusser. De oude boerderij is een mooi karakteristiek pand, waaraan niets veranderd mag worden dat afbreuk doet aan het originele karakter. De boerderij vraagt veel onderhoud en er zijn vele kleine klusjes te doen. Voor al deze kleine klusjes is Estinea op zoek naar een vrijwilliger. Dus als je twee rechterhanden hebt en met het klussen van vele markten thuis bent, dan hoort Estinea graag van je.

Yunio Kindertaalcoach
Yunio zoekt een kindertaalcoach. Dit is een speciaal opgeleide vrijwilliger die wekelijks een anderstalig gezin bezoekt om het gebruik van de Nederlandse taal te stimuleren. Het gaat om gezinnen met minimaal één kind in de leeftijd van twee tot zes jaar. Er wordt spelenderwijs en tijdens activiteiten Nederlands gesproken met het gezin. Er wordt bijvoorbeeld voorgelezen, taalspelletjes gedaan of gewoon met elkaar gekletst. Het doel is om de ontwikkelingskansen van het kind te vergroten en het een goede start op school te kunnen geven.

Aan de taalvrijwilliger worden geen speciale eisen gesteld, maar uiteraard moet de vrijwilliger wel affiniteit met taal, andere culturen en kinderen hebben. Herken je je hierin en wil je graag bijdragen aan de ontwikkeling van een kind en het gezin, dan komt Yunio graag met je in contact.

Vrijwilliger Aarde-Werk De Stegge
Het wordt weer voorjaar en dat betekent dat er weer wordt gestart met de moestuin bij Aarde-Werk De Stegge in Kotten. Er wordt een vrijwilliger gevraagd die wil helpen met het onderhouden van de moestuin en het voedselbos. Dus heb je groene vingers? Dan kan Aarde-Werk De Stegge jouw hulp goed gebruiken.

Taalvrijwilliger Taalhuis
Het Taalhuis is dringend op zoek naar vrijwilligers die nieuwkomers willen begeleiden met het (beter) leren van de Nederlandse taal. Vrijwilligers helpen nieuwkomers bijvoorbeeld bij het lezen. De begeleiding vindt plaats in de bibliotheek en wordt gecoördineerd door het Taalhuis. Als vrijwilliger ben je sociaal en heb je interesse in andere culturen en beheers je uiteraard de Nederlandse taal goed. Lijkt het je leuk om nieuwkomers beter Nederlands te leren, dan ontmoeten zij je graag bij het Taalhuis.

Vlogger Vrijwilligerspunt
Het Vrijwilligerspunt is zelf ook nog op zoek naar een vrijwilliger, namelijk een vlogger. Het is de bedoeling dat de vlogger de vele kanten van vrijwilligerswerk in beeld gaat brengen. Ben je creatief en handig met sociale media, dan hoort het Vrijwilligerspunt graag welke ideeën je hebt.

Biljarttafel
Tot slot heeft de Winterswijkse Uitdaging nog een biljarttafel in de aanbieding. Deze kan gratis opgehaald worden. Heeft jouw vereniging hier interesse in dan kan er contact opgenomen worden met Harrie Garritsen, bereikbaar via info@winterswijkseuitdaging.nl.