Op 12 april is de officiële start van het Samenrijderspunt. Foto: PR Van Raam Varsseveld
Op 12 april is de officiële start van het Samenrijderspunt. Foto: PR Van Raam Varsseveld Foto:

Samenrijderspunt op 12 april officieel van start

WINTERSWIJK - De afgelopen maanden hebben Else Klomps en de Winterswijkse Uitdaging zich ingezet om voor alle Winterswijkers een duofiets beschikbaar te krijgen. Met trots kunnen zij melden dat het is gelukt om twee duofietsen aan te schaffen. De feestelijke ingebruikname is op vrijdag 12 april om 10.30 uur bij de WUh, Torenstraat 9.

Enige tijd geleden ontdekte Else Klomps dat er in Winterswijk voor mensen met een fysieke beperking nauwelijks mogelijkheden waren om te fietsen. Met behulp van een duofiets kunnen deze mensen samen met een begeleider erop uit. Echter, de duofietsen die er in Winterswijk waren, mochten eigenlijk alleen gebruikt worden door bewoners van de zorgcentra. Else Klomps startte samen met de Winterswijkse Uitdaging een campagne om voor álle Winterswijkers een duofiets beschikbaar te krijgen.
Na een artikel in deze krant meldden zich spontaan Winterswijkse ondernemers en particulieren die het plan wilden helpen slagen. Samen zetten zij de schouders eronder om in Winterswijk een duofiets beschikbaar te krijgen. Dankzij deze inzet is het gelukt om niet één, maar twee duofietsen met trapondersteuning aan te schaffen. Daarnaast schenkt gast- en zorgboerderij De Zonnebloem uit de Brinkheurne een familiefiets zonder trapondersteuning. Ook heeft een familie uit de regio een goed onderhouden driewieler met trapondersteuning gedoneerd.

Samenrijderspunt Winterswijk
Om de verhuur van de duofietsen in goede banen te leiden, is het zogeheten Samenrijderspunt Winterswijk opgericht. Van hieruit wordt de verhuur van de duofietsen gecoördineerd.
Wie er graag samen met iemand op uit wil om een ritje met de duofiets te maken of samen met een familielid of vriend wil gaan fietsen, kan de fiets reserveren (indien beschikbaar).
Wie niemand heeft om mee te nemen op de fiets kan contact opnemen met het Samenrijderspunt, bij voorkeur twee dagen van tevoren. Te bereiken via telefoonnummer 0543 200 036. De coördinatoren plannen dan een ochtend of middag in waarop men de duofiets kan gebruiken. Zij zoeken dan ook een vrijwilliger waarmee samen een mooie tocht kan maken. De vrijwilliger komt met de duofiets langs en men gaat samen op pad. Aan het gebruik van de duofiets zijn geen kosten verbonden, er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Om de officiële start van de fietsuitleen te vieren, wordt het Samenrijderspunt op vrijdag 12 april om 10.30 uur feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom om de start bij te wonen.

Vrijwilligers gezocht
Er zijn mensen die niet zelfstandig meer kunnen fietsen en daarvoor gebruik willen maken van een duofiets, maar die tegelijkertijd ook niemand hebben die met hen mee kan fietsen. Om deze mensen de kans te geven een mooie fietstocht in en om Winterswijk te maken, is het Samenrijderspunt op zoek naar vrijwilligers die deze mensen kunnen begeleiden.
De vrijwilliger gaat zo af en toe met iemand met de duofiets op pad. Het Samenrijderspunt komt graag in contact met mensen die houden van fietsen, en sociaal en fysiek in een goede conditie zijn.

Meer informatie opvragen over het Samenrijderspunt, gebruik van maken van een duofiets of aanmelden als vrijwilliger kan via tel. 0543 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of kom langs aan de Torenstraat 9.