Van links naar rechts:  Lisanne Halleriet, Veronie Snijder-Kramer en Tanja Kits. Foto: Jan van den Brink
Van links naar rechts: Lisanne Halleriet, Veronie Snijder-Kramer en Tanja Kits. Foto: Jan van den Brink Foto:

Nieuwscafé in Winterswijk

WINTERSWIJK - Winterswijk krijgt een eigen Nieuwscafé met actuele onderwerpen. Het is een initiatief van Tanja Kits van De Gelderlander en Veronie Snijder-Kramer van de Winterswijkse boekhandel Kramer. De presentatie is in handen van ondernemer Lisanne Halleriet samen met journalist Kits.

Het idee is om het nieuwscafé om de twee maanden te houden, op vrijdag aan het eind van de middag, in sociëteit Het Pakhuys. Kits is al betrokken bij het nieuwscafé van De Gelderlander in Doetinchem, waar Snijder-Kramer vorig jaar een van de gasten was, omdat ze genomineerd was als boekverkoper van het jaar. Snijder-Kramer: "Toen ontstond het idee om het ook in Winterswijk op te zetten. Want er is hier niks op dat gebied."
Tijdens het eerste nieuwscafé op vrijdag 22 maart komt onder meer de politieke crisis in Winterswijk aan bod. Kits: "Maar we we willen er beslist geen politiek café van maken. Integendeel. Alle soorten onderwerpen komen aan bod. Van cultuur tot onderwijs en van bedrijfsleven tot verenigingsleven." De gesprekken worden afgewisseld door live-muziek. Het tweede nieuwscafé wordt gehouden op 24 mei.
Het nieuwscafé wordt gehouden in sociëteit Het Pakhuys, in het centrum van Winterswijk. Sound Solutions zorgt voor de geluidsapparatuur. Het programma duurt een uur, van 17.30 tot 18.30 uur. Vanaf 17.00 is de inloop.