Dick Leurdijk. Foto: PR
Dick Leurdijk. Foto: PR

Lezing over Noord-Korea door Dick Leurdijk

WINTERSWIJK - Dick Leurdijk, oud-Winterswijker, geeft op zaterdag 9 maart een lezing bij Sociëteit Winterswijk over een actueel internationaal vraagstuk: het Noord-Koreaanse nucleaire programma. Dick is oud-onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ in Den Haag. De lezing begint om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Eind 2017 zag het er naar uit dat de wereld aan de vooravond stond van een grootschalig nucleair conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. Met de Olympische Winterspelen van begin 2018 als breekijzer hebben Noord-Korea, Zuid-Korea en de Verenigde Staten inmiddels een diplomatiek offensief ingezet om zo’n nucleaire catastrofe te voorkomen, met als inzet de ‘de-nuclearisatie’ van Noord-Korea en de hereniging van het Koreaanse schiereiland. De tweede topontmoeting tussen Kim Jung-un en Trump van 27 februari roept de vraag op: waar staan we nu?

Dick Leurdijk heeft in zijn 25 jaar bij Clingendael veelvuldig internationale conflicten becommentarieerd op radio en tv, en er uitvoerig over gepubliceerd in binnen- en buitenland. Na afloop van de lezing gaat Dick in op vragen en opmerkingen uit de zaal.

Locatie: Oude pastorie van de katholieke kerk, Misterstraat 18 (schuin tegenover de Hema). Kosten bedragen 10 euro per persoon voor niet-leden, inclusief consumpties.


www.societeitwinterswijk.nl