STEAM Academy dagen in voorjaarsvakantie voor schooljeugd

WINTERSWIJK - Het 3D Xperience Centrum en Royaal Spelen organiseren samen met de gemeente Winterswijk een STEAM Academy voor de jeugd. STEAM staat voor Science Technology Engineering Art en Math. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar zijn van harte welkom. Zij kunnen in de voorjaarsvakantie twee middagen deelnemen aan deze Academy. De STEAM Academy verbindt kinderen met techniek en wetenschap. Dit gebeurt op een speelse manier via diverse activiteiten waarbij de kinderen actief aan de slag gaan. De bijeenkomsten vinden plaats op 5 en 8 maart in de middag bij het 3D Xperience Centrum, Beatrixpark 22 Winterswijk. Deelname is gratis.

Het is leuk en leerzaam om op jonge leeftijd met techniek en wetenschap bezig te zijn. De STEAM Academy is in de Achterhoek geïntroduceerd door Royaal Spelen uit Aalten. Kinderen leren daarbij spelenderwijs vaardigheden als probleemoplossend, kritisch en logisch denken.

Het 3D Xperience Centrum in Winterswijk houdt maandelijks 3D Café's rondom het thema 3D printen. Beide partijen gaan nu samenwerken om elkaars kennis en ervaring te bundelen. Hierdoor kan de jeugd nog breder kennismaken met de technieken van nu en de toekomst. Er is tijdens het programma ook een groot aantal 3D geprinte voorwerpen te zien en er staan diverse 3D printers te draaien. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via mteunissen@winterswijk.nl.

3D Xperience Centrum Beatrixpark 22 Winterswijk. Open middag: Dinsdag 5 maart 14.00 tot 17.30 uur, entree gratis.
Op het programma: Techniek: Maken van een grijparm met hydrauliek; Robot: Een speeltafel waarop een robot een hindernisbaan aflegt. Maak kennis met de verschillende robots en leer meer over het programmeren en besturen van robots. Tijdens dit uur leer je de eerste stappen en kun je de robot verschillende routes laten afleggen of verschillende dingen laten doen.

Activiteitenmiddag: Vrijdag 8 maart 13.00 tot 15.00 uur. Op het programma: Techniekuurtje van 13.00 tot 14.00 uur; Hologramhouder maken. Een hologram is supergaaf en zeker als deze in 3D geprojecteerd wordt. De hologramhouder kun je gebruiken op een smartphone of een tablet. Je gaat aan de slag met knippen, uitmeten en lijmen. Robotparty van 14.00 tot 15.00 uur. Beebot, Dash en Vernie staan voor de deelnemers klaar.


Samen Bouwen voor Kinderen Dag

WINTERSWIJK - Op woensdag 6 maart houdt Rotary Winterswijk in Theater De Storm de 'Samen Bouwen voor Kinderen Dag'. Kinderen kunnen tussen 10.00 uur en 16.00 uur de hele dag bouwen met verschillende constructiematerialen. De opbrengst gaat geheel naar het goede doel: de racerunners. Entreeprijs: 5 euro (kinderen) en 3 euro (volwassenen).

Meedoen aan een challenge kost 1 euro per ronde. Entreekaarten kan men kopen via www.theaterdestorm.nl/bouwdag. Met een racerunner kunnen kinderen met een ernstige lichamelijke beperking toch een sport beoefenen. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de aanschaf van één (of meerdere) trainingsracerunners voor Achterhoekse sportverenigingen, scholen en/of instellingen. Daarnaast zamelt de Rotary speelgoed in voor de Speelgoedbank (geen knuffels).