Activiteiten WUh

WINTERSWIJK - In de WUh zijn niet alleen allerlei maatschappelijke organisaties, zoals Humanitas, Perron8, het Vrijwilligerspunt, de Speelgoedbank en Stichting Present actief, maar worden ook wekelijks activiteiten georganiseerd. Bij deze activiteiten is iedereen welkom, in het bijzonder mensen met een kleine beurs.

Schildersgroep
Elke maandagmiddag om 14.00 uur komt een clubje mensen bij elkaar om te gaan schilderen. Er wordt geen les gegeven, maar uiteraard worden met elkaar wel ervaringen en tips uitgewisseld. De leden van de schildergroep nemen zelf hun spullen mee.
Fotogroep
Op dinsdag (ook om 14.00 uur) gaat een andere groep creatievelingen aan de slag, namelijk fotografen. Onder leiding van een gerenommeerde fotograaf worden allerlei soorten foto's gemaakt. De fotoclub gaat ook regelmatig op pad. Tijdens de fotoclubmiddagen komen allerlei technieken aan bod.
Fietsgroep
Elke donderdag verwelkomt de WUh zowel creatievelingen als sportievelingen. Om 13.30 uur vertrekt een groep voor een mooie fietstocht in en om Winterswijk. Het start- en eindpunt is altijd de WUh, waar zij na afloop een kopje koffie of thee met elkaar drinken.
Handwerkgroep
Op dezelfde donderdagmiddag (14.00 uur) is er een handwerkgroep actief in de WUh. Zij bepalen met elkaar wat zij gaan maken, maar als men aan eigen werk wil werken dan kan dat uiteraard ook. De middag is gezellig en er worden allerlei tips en ervaringen met elkaar uitgewisseld.
Spelletjesgroep
Tegelijkertijd met de handwerkgroep is er ook een spelletjesgroep die vanaf 14.00 uur bij elkaar komt. De spelletjesgroep is voor iedereen die van spelletjes spelen houdt, maar niet altijd iemand heeft om mee te spelen.
Interculturele vrouwengroep
In de even weken is op vrijdagochtend een samenkomst van vrouwen met verschillende culturele achtergronden. De bedoeling is om van elkaar en elkaars culturen te leren. Het is vooral bedoeld om gezellig met elkaar te kletsen en ervaringen uit te wisselen met andere vrouwen.

Wie het leuk lijkt om aan een van de activiteiten deel te nemen, is welkom. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden, maar kan binnenlopen bij de WUh, Torenstraat 9. Voor elke activiteit wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd.