Computational Thinking Unplugged en denk spellen spelen in vakantie

WINTERSWIJK - In de voorjaarsvakantie, op maandag 4 maart en donderdag 7 maart, is er voor kinderen die in groep 4 of hoger zitten de gelegenheid om gebruik te maken van een gevarieerd programma van 13.00 uur tot 15.30 uur dat verzorgd wordt door twee partners: NatasUnik Lab (Natasja Hoekstra) en Het Fluoriet (hetfluoriet.nl, Sandra Legters).

Op maandag 4 maart maken de kinderen kennis met allerlei denkspellen (Brain games) en mogen zij spellen spelen waarbij vaardigheden als probleemoplosvaardigheden en samenwerken een rol spelen. Een deel van deze spellen lijkt wat uitvoering betreft op traditionelere 'gezelschapsspellen' en een ander deel van deze spellen zal gespeeld worden in de gehele zaal. Het zijn geen spellen waarbij kinderen de competitie bij elkaar hoeven aan te gaan, of waarbij een appèl gedaan wordt op hun sportieve / motorische vaardigheden, maar meer denk en oplosspellen.

Op donderdag 7 maart kunnen de kinderen kennis maken met Computational Thinking Unplugged (denkvaardigheden die onder andere nodig zijn om te (leren) programmeren) en Science Vloeistofmengsels (scheikundige reacties van verschillende (vloei)stoffen).

Wie mee wil doen moet zich vooraf aanmelden. Voor deelname op 4 maart aanmelding uiterlijk op zondag 3 maart en voor deelname op 7 maart aanmelding uiterlijk op woensdag 6 maart. Opgeven kan bij NatasUnik (natasunik @gmail.com) of bij Het Fluoriet (info @hetfluoriet.nl).
Deelnemen kost 15 euro per middag, of beide middagen voor 27,50 euro. Het geld moet voor aanvang afgegeven worden in een enveloppe, voorzien van naam van het kind en het telefoonnummer van contactpersoon.