Alzheimer Café voor de Oost-Achterhoek

LICHTENVOORDE - Het Alzheimer Café voor de Oost-Achterhoek in Lichtenvoorde, dat plaatsvindt op woensdag 27 februari in Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde, gaat over juridische en financiële zaken bij dementie.

Iemand met dementie verliest geleidelijk de grip op de wereld. Sommige beslissingen kan zo iemand op een gegeven moment niet meer zelf nemen als de dementie ervoor zorgt dat men de grip op de wereld niet meer kan vasthouden. Om toch de eigen wensen en rechten te beschermen, is het mogelijk om voordat de dementie toeslaat, vast te leggen wie welke beslissingen mag overnemen als iemand dat niet meer zelf kan.

Notaris
Op deze avond komt een notaris van Hobbelink en Buitink uit Winterswijk in het Alzheimer Café. De notaris vertelt met kennis en ervaring over wat er moet worden geregeld om iemands rechten te beschermen op zowel medisch als financieel gebied, als er sprake is van dementie.

Elke maand
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt, of waarover men zich zorgen maakt of vragen heeft.

Tijd en plaats
Het Alzheimer Café is op woensdag 27 februari in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. Het duurt van 20.00 tot 21.30 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411