PR-vrouw Kathy Wolterink-Mulder aan de slag voor de SamenLoop voor Hoop Winterswijk

WINTERSWIJK - Ze houdt er niet zo van om op de voorgrond te staan. "Laat mij maar lekker mijn ding doen achter de schermen. En dan ook nog een letterlijk vanachter het scherm", lacht Kathy Wolterink-Mulder. Kathy beheert de website voor de SamenLoop voor Hoop Winterswijk en ze is voorzitter van de commissie pr-marketing. Deze 24-uurs wandelestafette wordt gehouden op 6 en 7 juli op de atletiekbaan van Archeus aan de Vredenseweg in Winterswijk. De opbrengst van dit evenement is voor KWF Kankerbestrijding.

Door Verona Westera

"Dat is nou juist waarom ik me in wil zetten voor de SamenLoop voor Hoop", legt Kathy uit. "Al het geld wat er binnenkomt gaat naar experimenten voor de behandeling tegen kanker, er blijft niets aan de strijkstok hangen. Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder de ceremonies."
Geert Beijers, verantwoordelijk voor de sponsoring van de SamenLoop heeft Kathy gevraagd om hem hiermee te helpen. "Ik had al een 'ja' in mijn hoofd voordat Geert mij vroeg. Vanaf het moment dat ik hoorde dat er een Samenloop in Winterswijk werd georganiseerd werd ik enthousiast." Kathy heeft jarenlange ervaring als vormgever en grafisch ontwerper en daardoor ook veel contact met lokale ondernemers. Voor de organisatie van de SamenLoop een goede reden haar te vragen om haar ervaring in te zetten voor pr en marketing. "Het is prachtig wat iedereen voor je wil doen. Al die mensen en bedrijven die zich belangeloos inzetten. Voor zoiets moois wil ik me samen met een heel team van vrijwilligers, ambassadeurs en andere ondernemers inzetten. Je krijgt met mensen uit alle lagen van de bevolking te maken en met ons allen gaan we ervoor. Ik ben nu al trots op de saamhorigheid en respect voor elkaar binnen het team van vrijwilligers en wat we al voor elkaar hebben gekregen."

Kathy kreeg zelf ook te maken met kanker in haar directe omgeving. "Mijn ex-vriendje verloor zijn beide ouders aan kanker en mijn moeder werd een paar jaar geleden ook ziek en volgde een zeer zwaar traject van chemo's, operaties en weer chemo. Ik zorgde gedurende die periode voor haar, samen met mijn zusje en buren. Dat was zwaar, naast mijn baan en mijn eigen gezinsleven, niet alleen voor mijn moeder, maar ook voor de hele familie", legt de Winterswijkse uit. Haar moeder is genezen, maar heeft een broze gezondheid overgehouden aan de behandeling. "Ik weet niet of mijn motivatie om me in te zetten voor de SamenLoop te maken heeft met de ziekte van mijn moeder. Kanker raakt iedereen, het gaat niet helaas niet altijd jouw deurtje voorbij. Ik wil niet op de 'zielige' toer gaan, maar een goede behandeling van deze ziekte, dat gun je toch iedereen? Prachtig om samen aan de slag te gaan voor dit mooie doel waar jong en oud aan mee kan doen."

Ook een vriendin van Kathy werd getroffen door kanker. "Maar zij gaat in het team waarvan ik de teamcaptain ben meelopen. The Golden Girls! en we gaan er 100% voor." Volgende week meer over dit team.

Teams of individuele lopers die zich willen melden voor de wandelestafette kunnen dat doen via de site. www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk