3DXperience Café

WINTERSWIJK - De eerste volgende editie van 3DXperience Café is op donderdag 28 februari, van 16.00 tot 18.00 uur. Locatie: Beatrixpark 22 in Winterswijk. Thema is: 3D printen: het ontbrekende puzzelstukje, door: Franc Coenen, hoofdredacteur van 3D Print magazine.

3D printen is veel meer dan een technologie om producten te maken. 3D printen is het puzzelstukje dat ontbrak om met digitale technieken supply chains ingrijpend te veranderen; om consumenten aan de knoppen van de fabriek te laten draaien. Wat dacht je van logistieke dienstverleners die voor hun klanten geen onderdelen meer opslaan, maar on-demand 3D printen en direct de onderdelen in de vervoersstroom brengen? Of de consument die met zijn smartphone online zorgproducten personaliseert en ze laat 3D printen? Als je 3D printen koppelt aan andere technologische innovaties, zoals smartphones, apps en internetplatformen, ontstaan er opeens heel nieuwe mogelijkheden. Misschien bedreigend voor wie vasthoudt aan het traditionele. Maar kansrijk voor wie out of the box durft te denken. Daarover gaat de presentatie van Franc Coenen.
Nadat hij eerst een aantal nieuwe, veelbelovende printtechnieken toelicht, laat hij voorbeelden zien hoe 3D printen waardeketens gaat veranderen en tot heel nieuwe businessmodellen zal leiden.
Aanmelden: mteunissen@winterswijk.nl