Marco Bakker. Foto: PR
Marco Bakker. Foto: PR Foto:

Die Zauberflöte in hippe jas bij Steengroevetheater

WINTERSWIJK - Dertig jaar nadat voor de eerste maal het klassieke meesterwerk van Wolfgang Amadeus Mozart 'Die Zauberflöte in de groeve werd opgevoerd komt het Steengroeve Theater Winterswijk dit jaar met een nieuwe eigen versie. Het Steengroeve Theater komt deze zomer met een nieuwe, zeer eigentijdse bewerking van het bekende meesterwerk 'Die Zauberflöte'. Speciale gast is Marc Bakker.

Het genre opera heeft een wat oubollig imago misschien en het lijkt niet 'every boy's dream' om zoiets te regisseren. Maar dit was nou juist de trigger voor regisseur Jasper Korving en muzikaal leider Gerben Kruisselbrink om deze uitdaging wél aan te gaan. "We willen onze bezoekers 'Die Zauberflöte' laten ervaren als eigentijdse opera die past in deze tijd. Waarin humor, prachtige dans, spel en wederom mooi decor wordt gecombineerd tot iets unieks. We beloven dat 'Die Zauberflöte' een spektakel wordt waarin we mét respect voor het meesterwerk iets neerzetten wat aantrekkelijk is voor jong én oud! Naast dat we dit jaar een koor hebben staan van zo'n 80 leden, een grote groep figuranten, dansers én een orkest van zo'n 40 muzikanten, is het dit jaar gelukt om weer een artiest van formaat aan ons te binden namelijk Marco Bakker." Na jaren op internationale podia te hebben gestaan zal hij deze zomer onderdeel uitmaken van de cast van het Steengroevetheater.

Bezoekers kunnen zich laten verrassen van 6 tot en met 10 augustus in de Steengroeve in Winterswijk met de wereldpremière van de Nederlandstalige Zauberflöte.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en aan de balie van De Storm.


www.theaterdestorm.nl