WDV verliest onverdiend van DC Zevenaar 1

WINTERSWIJK - Op dinsdag 29 januari begon het allemaal zo mooi, maar in plaats van 7-5 overwinning ging WDV 2 weer richting Winterswijk met een 7-5 nederlaag.

Teamleider Wim Bennink dacht aan bord 1 de sterkste speler van DC Zevenaar tegen te komen, maar de teamleider van DC Zevenaar had zichzelf aan bord 1 geposteerd. Wim kwam slecht uit de opening en werd in de verdediging gedrongen. In het middenspel wist hij toch nog het centrum van zijn tegenstander onder druk te zetten. Omdat hij geen winst meer zag bood deze remise aan wat door Wim werd geaccepteerd. (1-1)
Na ruim 2,5 uur spelen sloeg aan bord 6 de vlam in de pan. Invaller Gerwin Doornink trakteerde zijn tegenstander op een combinatie waarbij maar liefst 11 schijven van het bord vlogen. Gerwin had een schijf gewonnen en was doorgebroken. Zijn tegenstander gaf direct op. (1-3)
De vreugde was van korte duur. Thomas Esselink was door zijn tegenstander –verreweg de sterkste speler van DC Zevenaar- in de tang genomen middels een opsluiting van zijn korte vleugel. Wat Thomas ook probeerde hij kon niet meer ontsnappen en moest met lede ogen toezien dat er geen eer meer te behalen viel. (3-3)
Erik Oonk en zijn tegenstander waren in hevige tijdnood gekomen. In een gelijkwaardige stand hadden beide nog slechts 20 seconden voor 5 zetten. Toen zijn tegenstander remise aanbood kon Erik niets anders dan dit accepteren. (4-4)
Wim Sonderen werd door zijn opponent sterk terug gedrongen. Met 1 schijf hield zijn tegenstander maar liefst 3 schijven klem. Wim vond echter toch nog een mogelijkheid om dit ongedaan te maken en kwam zelfs beter te staan. Dit bleek net niet voldoende voor de winst. (5-5)
Alle ogen waren gericht op Jan Elgershuizen. Jan zette met een voorpost zijn tegenstander voor grote problemen, maar wist Jan tot zeer nauwkeurig spel te dwingen vanwege de vele combinatie mogelijkheden die hij in zijn stand verweven had. Jan zag echter een van deze over het hoofd en kwam in een zeer nadelige positie terecht die geen soelaas meer bood. Jan kon niets anders doen dan zijn tegenstander te feliciteren. (7-5)

WDV 2 laat hiermee na om naar een derde plek te stijgen en blijft vijfde staan. In de laatste wedstrijd van het seizoen is er nu nog een kleine kans om op plek drie te eindigen. Alle gespeelde wedstrijden van Zevenaar-WDV 2 en de halve finale van het NK zijn via www.damclubwinterswijk.nl na te spelen.