Een markant pand aan de Ratumsestraat. Foto: Jalf Flach
Een markant pand aan de Ratumsestraat. Foto: Jalf Flach Foto:

Presentatie Jugendstil en Art Nouveau

CORLE -Jalf Flach vervolgt zijn presentaties over Jugendstil en Art Nouveau op 12 februari bij Gastgalerij Ankomm'n aan de Mentinkweg 5. Na zijn presentaties in 2018 was er vraag naar een vervolg. Jalf blijft zich verdiepen in deze kunststroming. Reist met zijn vrouw door heel Europa op zoek naar mooie voorbeelden. Tijdens de presentaties gebruikt hij dan ook veel eigen beeldmateriaal. De presentatie begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De laatste presentatieavond door Jalf Flach is op dinsdag 12 maart.

Op deze vervolgavond worden twee uithoeken van Europa qua Art Nouveau met elkaar vergeleken. Oost Europa en Italiƫ. Aanwezigen zullen zien dat zaken als klimatologische gegevens, volksaard en van nature beschikbare bouwmaterialen er toe hebben geleid dat er bij beiden een verschillende vormentaal is ontstaan. Terwijl toch herkenbaar blijft dat de stijl een vrucht van de tijdgeest is, die rond 1900 door Europa ging. Hoewel het brandpunt van de Europese Art Nouveau in Belgiƫ en Frankrijk heeft gelegen, is het toch ook tot diep in Rusland door gedrongen. Wanneer een reiziger met Trans Siberische spoorlijn even zijn reis in Irkutsk onderbreekt voor een wandelingetje, zal hij daar tot z'n verbazing Art Nouveau aan treffen.
Wat ook nog vermeld mag worden is dat de traditionele Russische houtbouw, in die periode ook aspecten kreeg, die ontleend werden aan de Art Nouveau vormentaal.

Om de belangstelling te peilen graag opgeven via info@hendriksfotografie.nl.

Villa Lampredi, Giano Della Bella. Foto: PR