Van links naar rechts: Marjolein Samberg, Brendy te Lintum, Mieke ten Hagen en Sander te Brummelstroete. Foto: Wilma Huiskamp
Van links naar rechts: Marjolein Samberg, Brendy te Lintum, Mieke ten Hagen en Sander te Brummelstroete. Foto: Wilma Huiskamp

Jubilarissen bij Crescendo
Ratum in het zonnetje gezet

RATUM - De vier jubilarissen bij Crescendo Ratum werden tijdens de ledenvergadering in Gebouw Emma in het zonnetje gezet.

"Heb je eenmaal het musiceren als hobby ontdekt, dan blijft dat vaak je hele leven een passie. Dit geldt ook voor de vier leden van Crescendo Ratum", aldus voorzitter Anita Huls.
Sander te Brummelstroete, Marjolein Samberg en Brendy te Lintum hebben alle drie al 25 jaar volgemaakt bij Crescendo. Marjolein en Brendy begonnen tijdens hun lagere schoolperiode op een bugel te spelen. Brendy speelt nu nog bugel. Zodra ze groot genoeg was stapte Marjolein over naar een heel wat groter instrument: de Es-bas waar ze al vele jaren indruk mee maakt. Sander begon meteen op een trommel; dat is wat hij het liefste deed en nog doet. Al vele jaren is hij een vaste waarde in de slagwerksectie van Crescendo.
Alle drie de jubilarissen werden voor hun inzet bedankt door Anita en ontvingen een herinneringsbeeldje in de vorm van een G-sleutel en een bos bloemen.
Naast deze drie zilveren jubilarissen was er één gouden jubilaris: Mieke Ten Hagen is al 50 jaar lid van Crescendo. Ook zij is jong begonnen met muziek maken en wel op trommel. later in haar muzikale carrière is ze toch overgestapt naar trompet en nu speelt ze op de bugel in het Lego-orkest van Crescendo. Als blijk van waardering voor haar inzet voor de muziek tijdens al die jaren speldde Anita haar het gouden KNMO-speldje op. Van de vereniging ontving ze een miniatuur bugel als aandenken en een bos bloemen.
De voorzitter sprak de hoop uit dat alle jubilarissen nog vele jaren muziek zullen blijven maken bij de vereniging.