Die Slingetaler. Foto: PR Slingetaler
Die Slingetaler. Foto: PR Slingetaler

Ein Abend der Volksmusik in gebouw Wilhelmina

KOTTEN - Liefhebbers van Egerländer- en Bohmische blaasmuziek, Alpenländische Volksmusik en Duitse Schlagers kunnen op zaterdag 2 maart weer genieten tijdens 'Ein Abend der Volksmusik' in gebouw Wilhelmina in Winterswijk-Kotten. Een non-stop muziekprogramma met uiteenlopende muziek uit de Alpenlanden.

De avond begint om 19.30 uur en wordt rond middernacht afgesloten. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij Kapsalon Wiggers, Meester Meinenweg 10, Winterswijk-Kotten en Leon te Kempel Tweewielers, Ravenhorsterweg 8, Winterswijk of te reserveren via www.slingetaler.nl.

Dat de Duitstalige Volks- en Schlagermuziek een steeds grotere populariteit geniet blijkt wel uit de grote belangstelling tijdens het Frühschoppen op kermissen, volks- en oktoberfeesten en speciale thema-avonden zoals Ein Abend der Volksmusik, georganiseerd door Die Slingetaler.

Door de zaalindeling met twee podia kunnen de twee orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop muziekprogramma wordt geboden en 'Gemütlichkeit' een belangrijk onderdeel is van de avond. Voor iedereen die een kaartje koopt is een zitplaats beschikbaar.

Alpenländisch sausje
Die Slingetaler, zes heren en twee dames brengen Alpenländische volksmuziek, Duitse Schlagers, nummers met Achterhoekse teksten, country en Nederlands- en Engelstalige evergreens, veelal voorzien van een Alpenländisch sausje, waardoor een zo breed mogelijk publiek wordt bereikt.

De Berkelkapel
Als gastorkest is de Berkelkapel uit Haarlo uitgenodigd. Een enthousiaste kapel die al vele jaren meedraait in de wereld van de Egerländer Blaasmuziek. De kapel staat sinds 2011 onder leiding van Geert Sprick en speelt nog steeds de oorspronkelijke Egerländer muziek.