HCW E2-Jeugd blij met de winst. Foto: PR HCW

HCW E2 Jeugd pakt verdiend twee punten tegen HV Erix

WINTERSWIJK - De jongens en meisjes van de HCW E2 moesten afgelopen zaterdag een wedstrijd spelen tegen de handballers van Erix. Omdat aanvankelijk werd gedacht dat enkele spelers niet mee zouden kunnen doen, had HCW aanvulling van Eloise, Yoeri en Stef. Een flinke bank vol, zodat er ook flink door gewisseld kon worden. Ook kon de trainer/coach vanwege een blessure helaas niet mee.

De opdracht was deze wedstrijd weer duidelijk. Net zo goed verdedigen als vorige week en in de aanval wat meer snelheid en vrij lopen. Na een korte warming-up startte HCW aan de wedstrijd. Het was direct duidelijk; de teams waren aan elkaar gewaagd en na enkele mislukte doelpogingen, maakte HCW dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het ging gelijk op, om en om werd er gescoord en HCW was op sommige momenten met verdedigen net iets te laat. De spelers gingen de rust in met 4-5.
De jongens en meiden van HCW waren blij dat ze de eerste helft een voorsprong wisten te behouden. Maar ze moesten nog een helft. Maar ze lieten zich deze keer de voorsprong niet meer afpakken. De verdediging bleef goed dicht en met uitstekend keeperwerk van zowel Sven, Fabiënne als Eloise was het moeilijk scoren voor Erix. Door snel om te schakelen en in de aanval te gaan wist HCW de voorsprong net één puntje verder uit te bouwen. Met nog een aantal minuten op de klok, moest HCW de verdediging dicht houden. Fanatiek als ze waren bleven ze verdedigen. De doelpogingen die Erix nog kreeg werden goed gestopt door Eloise. En in de laatste minuut zorgde Tess met een kopbal er nog even voor dat de bal over de zijlijn ging. Gelukkig viel de pijn mee en toen de zoemer ging, was de wedstrijd gewonnen door HCW met 8-10.Overige uitslagen: Duiven - HCW E1 Jeugd 6-14, Reflex - HCW D1-Jeugd 4-25, Erix - HCW C-Jongens 19-18, Erix - HCW C-Meisjes 10-19, Udi 1896 - HCW B-Jongens 30-20
Erix - HCW Dames 2 17-20, HCW Dames 1 - Borhave 14-21, Cabezota - HCW Heren 117-25.