Tess Veldboom, Kyra Vaartjes, Derlinde Mengers, Lynn ten Elshof, Jade Derks, Anne Schutten en Ilse Bruggers. Foto: PR Penta Winterswijk
Tess Veldboom, Kyra Vaartjes, Derlinde Mengers, Lynn ten Elshof, Jade Derks, Anne Schutten en Ilse Bruggers. Foto: PR Penta Winterswijk

Eremetaal in eigen sport- en turnhal voor turnsters Penta

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag werd in de sport- en turnhal Winterswijk de derde wedstrijd voor de dames die in de derde divisie geturnd. In de eerste ronde waren Silvie Meerman, instap N3, en Shania Vaartjes, pupil 2 N3, aan de beurt. Zowel Silvie en zeker Shania lieten mooie en stabiele oefeningen zien op de vier dames toestellen. Het resultaat was dat Silvie in de daguitslag zesde werd en Shania kwam op een eervolle tweede plaats terecht. Een goed begin betekende zaterdag echt voor de resterende clubgenootjes, die in de tweede en vierde wedstrijdronde moesten turnen, het halve werk.

De tweede ronde was voor pupillen 1 N3 Donna Meekes, Madelon Vaartjes en Imke Wolterinck. Ook in deze ronde turnden Lot Beskers, jeugd 1 N4, en jeugd 2 turnsters Diede Wiggers, Mette Esselink, Merel Floors, Neve Smit en Nouk Kos. De pupillen 1 lieten zien dat ze gegroeid zijn in de uitvoering van hun voorgeschreven oefenstof en turnden een prima 4-kamp. Lot liet op de sprong een zeer geslaagde overslag met hele draai zien en trok deze lijn de hele wedstrijd door. De jeugd turnsters derde divisie konden bij al dit turngeweld natuurlijk niet achterblijven en lieten stuk voor stuk prachtige oefeningen zien, waarbij die op balk er bovenuit sprongen. Ook deze ronde was voor Penta Winterswijk erg succesvol. Imke kwam op een prima veertiende plek, Madelon op een mooie vierde plaats en Donna kwam, net als in de vorige wedstrijden, op het podium terecht en werd prachtig tweede. Op Lot stond geen maat, zij werd met ruim verschil eerste en mocht op de hoogste tree van het podium plaatsnemen. In deze ronde blijven dan de jeugd turnsters nog over en ook zij zetten een prachtig resultaat neer. Diede werd dertiende, Merel kwam op een gedeelde achtste plaats, Mette haalde plek vijf binnen. Neve haalde een prachtige gedeelde tweede plaats op het podium en Nouk mocht zeer verdiend een treetje hoger en mocht op de eerste podium plaats gaan staan.

De laatste ronde van deze dag was voor onze 'oudste' derde divisie turnsters. Junioren Kyra Vaartjes, Lynn ten Elshof en Derlinde Mengers mochten op de sprong starten en zetten daar meteen de toon. Dit wisten zij prima door te zetten bij de andere toestellen, turnden dus allemaal een mooie wedstrijd. In de andere baan mochten de senioren Ilse Bruggers, Jade Derks, Anne Schutten en Tess Veldboom hun vierkamp turnen. Zij begonnen op de balk. Net als de junioren lieten deze dames zien dat ze aan de reputatie van dit toestel maling hadden en lieten mooie en stabiele oefeningen zien. Deze vliegende start wisten ook zij door te trekken en lieten mooi turnen zien op de vloer, sprong en de brug met ongelijke liggers. Daarna was het even wachten op de uitslag en die viel net als in de vorige rondes goed voor Penta Winterswijk. Kyra is op een gedeelde vierde plek terecht gekomen, Lynn net een plaatsje hoger, werd dus derde, en Derlinde herhaalde haar prestatie van de vorige wedstrijd en werd afgetekend 1e, met bijna anderhalf punt verschil op nummer twee. De laatste uitslag van de dag was natuurlijk voor de senior turnsters. Tess werd negende, Ilse achtste, Anne vijfde en Jade mocht, ook net als de vorige wedstrijd, weer op het podium staan en werd mooi derde.

Naast deze prachtige daguitslagen ging het ook om de strijd voor een plaats in de districtsfinale. Van de negentien Penta Winterswijk deelneemsters wisten zich liefst veertien voor deze finale te plaatsen, een ongekend succes. De vereniging is trots op deze fantastische prestaties van Silvie, Donna, Madelon, Shania, Lot, Nouk, Neve, Merel, Derlinde, Lynn, Kyra, Ilse, Anne en Jade.