Timo van der Sande. Foto:  Stijn van der Sande
Timo van der Sande. Foto: Stijn van der Sande

Singer-song-writer Timo van der Sande speelt bij Ankomm'n

CORLE - Timo van de Sande speelt op zondag 3 februari vanaf 15.00 uur bij Gastgalerij Ankomm'n aan de Mentinkweg in Corle. Entree is vrij, maar een gift in de hoge hoed is erg welkom.

Timo is 18 jaar oud en studeert aan de Academische Pabo op de Radboud universiteit en de HAN in Nijmegen. Hij speelt al vanaf zijn achtste jaar gitaar en heeft vanaf 2008 gitaarles gehad op de muziekschool. Heeft zichzelf drummen aangeleerd en kan ook een beetje piano spelen. Timo heeft vanuit de muziekschool in diverse bandjes gezeten. Op het VWO in Doetinchem heeft hij zelfs examen gedaan in het vak muziek en ook daar speelde hij in een schoolbandje.
Als 13-jarige is hij al begonnen met eigen muziek maken en zo verscheen op zijn veertiende het eerste echte liedje. Met eigen apparatuur kan hij z'n eigen muziek opnemen. In het begin was de zang nog niet zo ontwikkeld, maar dit is door de jaren heen enorm verbeterd.
Timo schrijft diverse soorten liedjes, waaronder liefdesliedjes. Ook probeert Timo meer betekenis aan liedjes te geven. Zo schreef hij bijvoorbeeld een liedje over de oorlog. Timo zegt zelf dat qua muziekstijl de liedjes erg gevarieerd zijn. Van rock, punk, rustige ballads tot akoestische tokkel liedjes."Ik heb zelfs een jazz-achtig liedje gemaakt". In z'n eigen studio laat hij het vaak niet alleen bij gitaarbegeleiding, maar hij voegt een hele band toe. Vrijwel alle instrumenten speelt hij zelf in. Liedjes zijn alvast te beluisteren op 'SoundCloud: TimovandeSande'.