Vlnr.: Margot Putto, Anjo Meekes, Josey Beckmans en Juliet Verink. Foto: PR
Vlnr.: Margot Putto, Anjo Meekes, Josey Beckmans en Juliet Verink. Foto: PR

'De jonge høkers': samen in actie voor het goede doel

WINTERSWIJK - In het weekend van 6 en 7 juli wordt in Winterswijk op de atletiekbaan de SamenLoop voor Hoop gehouden. Een uniek wandel-evenement waarbij er tijdens allerlei activiteiten, waaronder een wandelestafette, stil wordt gestaan bij de ziekte kanker en er geld wordt opgehaald voor onderzoek. Inmiddels hebben zich al meerdere teams aangemeld om aan dit mooie evenement mee te doen. Eén van deze teams bestaat uit een groep jonge meiden, die hun team de naam 'De jonge høkers' hebben gegeven.

Door Priscilla Esselink

Het team is begonnen met vier leden, Margot Putto, Anjo Meekes, Josey Beckmans en Juliet Verink. Alle vier studeren zij en omdat ze nu eenmaal Achterhoekers zijn en wel houden van een feestje hebben ze hun team omgedoopt tot de 'De jonge høkers'. Inmiddels is het team uitgebreid naar 7 leden. In hun directe omgeving hebben de jonge teamleden helaas al mee gemaakt wat de ziekte kanker betekent en wat voor impact dit heeft, niet alleen op de zieke zelf, maar ook op de naaste omgeving. Ze vinden het belangrijk dat er aandacht is voor de ziekte kanker, omdat deze zowel jong als oud treft. Ze vinden de SamenLoop voor Hoop een mooi initiatief om hier meer aandacht voor te vragen. Niet alleen door te wandelen tijdens de estafette, maar ook door alle activiteiten die er omheen zijn. Door de bandjes, kraampjes en extra aandacht voor de eregasten wordt het een uniek evenement. Maar hoe bereiden 'De jonge høkers' zich eigenlijk voor op de SamenLoop? Juliët vertelt lachend: "24 uur wakker blijven zal voor ons geen probleem zijn. De energie voor het wandelen halen wij dan vooral uit de gezelligheid van de groep. Wij zijn van plan om ons mentaal en fysiek voor te bereiden door onze goede conditie te behouden met onze sporten voetbal en atletiek. De sfeer tijdens het evenement zelf en uiteraard het achterliggende doel, zullen ons nog meer motiveren."
Het team heeft ook al nagedacht over hoe zij nog meer geld kunnen inzamelen voor onderzoek naar kanker. Naast natuurlijk de wandelestafette willen ze een feestje organiseren, waarbij de toegang een vrije gift aan de SamenLoop voor Hoop is. Verder denken ze nog na over hoe ze nog meer verkoopacties kunnen inzetten.
Hebben 'De jonge høkers' nog tips voor mensen die twijfelen om ook mee te doen aan de SamenLoop voor Hoop? Anjo: "Gewoon meedoen! De SamenLoop voor Hoop is meer dan een wandelestafette, het is een evenement vol leuke, mooie en ook emotionele activiteiten. Samen gaan we er een onvergetelijk weekend van maken, dus meld je aan en kom bij ons team!"
Wil je graag met een eigen team mee doen, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt je aanmelden via de website www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk. Als je eerst nog meer informatie wilt ben je van harte welkom op de informatieavond op woensdag 6 februari 2019. Deze avond is voor iedereen die meer informatie wil over deelname aan de SamenLoop voor Hoop. De informatieavond begint om 19.30 uur en is in de Wuh, Torenstraat 9.