Voorzitter Wout van den Berg van Rotary Winterswijk overhandigd de zwembadrolstoel aan verpleging van het Roessingh.Foto: PR Rotary
Voorzitter Wout van den Berg van Rotary Winterswijk overhandigd de zwembadrolstoel aan verpleging van het Roessingh.Foto: PR Rotary

Rotary: zwemrolstoel voor Roessingh

Opbrengst kerstmarkt besteed aan rolstoel

WINTERSWIJK - Rotary Winterswijk heeft in de maand oktober zijn goede doelen markt gehouden waarbij er het afgelopen jaar negen goede doelen naar voren zijn gebracht door leden en niet-leden. Uiteindelijk werden er door de leden van de Rotary drie goede doelen gekozen die gekoppeld werden aan drie activiteiten die Rotary Winterswijk in 2018-2019 gaat verzilveren.

Al die mensen bij elkaar, de verschillende commissies die de activiteiten organiseren, zij vormen het hart van de Rotary vormen het hart van de Rotary. Het streven naar saamhorigheid, betrokkenheid en maatschappelijk belang staat hoog in het vaandel.

Zo heeft Rotary Winterswijk tijdens de kerstperiode weer deelgenomen aan de kerstmarkt in Winterswijk, waar zij ondertussen jaarlijks zijn te zien. Dit jaar werd met een verloting en de verkoop van kransen en kerststukjes geld in gezameld voor een nieuwe zwembadrolstoel voor het revalidatiecentrum het Roessingh in Enschede. Op dit geweldige en zeer noodzakelijke centrum worden ook veel mensen uit de Achterhoek dagelijks geholpen.
Samen met het Henk van Ommen fonds heeft de Rotary Winterswijk een nieuwe zwembadrolstoel afgelopen dinsdag mogen aanbieden. Deze rolstoel werd door zowel patiƫnten als de verpleging in ontvangst genomen.

Komende activiteiten van Rotary Winterswijk zijn op woensdag 6 maart de 'Bouwen met Lego Dag' en donderdag 20 juni de Haring Party Winterswijk. Ook zijn hieraan weer twee fantastische goede doelen verbonden waaronder De Speelgoedbank en Hospice De Lelie.