Liebe in den Gängen in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
Liebe in den Gängen in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR

'Liebe in den Gängen' in Filmhuis Winterswijk

WINTERSWIJK - Liebe in den Gängen draait op 5 februari om 18.30 en om 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk, in Servicetheater Skopein aan de Meddosestraat. De verlegen Christian krijgt een nieuwe baan in een groothandel voor levensmiddelen in Leipzig, waar vooral 's nachts de vakken moeten worden gevuld. Bruno van de drankafdeling, die hem de kneepjes van het vak leert, ontpopt zich als een vaderfiguur.

Christian wordt al snel 'betoverd' door de mysterieuze Marion van de zoetwarenafdeling in de naastgelegen gang van de groothandel. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar beter kennen. Maar Marion houdt de boot af. Ze blijkt een partner te hebben. Als Marion op een dag niet op komt dagen, gaat Christian naar haar op zoek.
Thomas Stuber schetst in Liebe in den Gängen een warm, vrolijk beeld van de trotse, nachtelijke vakkenvullers in de groothandel. Maar de rijk gevulde schappen en 'dansende' vorkheftrucks staan in scherp contrast met de minder florissante thuissituaties.
Liebe in den Gängen was onderdeel van de competitie van het filmfestival van Berlijn en werd er bekroond met meerdere prijzen. Christian en Marion worden prachtig vertolkt door Franz Rogowski en Sandra Hüller; de laatste kennen we nog van de film Toni Erdmann.
Liebe in den Gängen is een lief Duits sprookje. Over verliefdheid, obstakels, vallen en weer opstaan in een hartverwarmende, blij stemmende verfilming. Vrolijk en melancholisch tegelijkertijd en bijzonder origineel.

Reserveringen kan via de site van Skopein, of via tel. 0543-521515. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk 15 minuten voor aanvang te worden afgehaald. Daarna vervalt de reservering.

Liebe in den Gängen in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR