Verhaegh wil zekerheid voor zijn bedrijf


Vervolg van pagina 22

WINTERSWIJK - In de commissievergadering van 17 januari werd voor het eerst sinds lange tijd in openbaarheid gesproken over de toekomst van Dennenoord. De commissieleden konden hun mening geven over het voorstel van Burgemeester en wethouders om Verhaegh Trading niet te verplaatsen, maar te laten blijven op het bedrijventerreintje Dennenoord. Jan Verhaegh sprak in en gaf aan dit wel te willen, maar dan ook zekerheid te willen dat zijn bedrijf er ook goed kan functioneren.

Voor raadsvergadering meer duidelijkheid of bedrijf verder kan
Wethouder Elferdink noemde het voorstel van B en W opnieuw het maximaal haalbare. "Maar het is niet de oplossing voor alle problemen." Volgens hem is de milieuvergunning verleend op basis van de aangegeven activiteiten. Verhaegh was het daarmee hoorbaar oneens. Als er nog bouwhoogten moeten worden aangepast, kan dat volgens hem geregeld worden met een bestemmingsplan wijziging.
Na enige discussie tussen wethouder en Verhaegh bleken verschillende commissieleden er niet meer van overtuigd of de visie van B en W de juiste is. "Ik vind het toch wel belangrijk om te weten of Verheagh verder kan zoals hij dat wil", zei Gert-Jan te Gronde (VVD).
Ook Tannemaat reageerde dat hij niet wil dat de ondernemer opnieuw problemen krijgt.
Ubel Zuiderveld vroeg de wethouder om alle relevante zaken nog eens op rij te zetten, "zodat wij als raad en ook Verhaegh een goed besluit kunnen nemen." De wethouder zegde daarna toe voor de raadsvergadering van eind januari aan te geven hoe het precies zit met de milieuvergunning en het bestemmingsplan. De wijziging van het bestemmingsplan wil hij direct na het raadsbesluit opstarten.