Turners Penta Winterswijk. PR Penta Winterswijk
Turners Penta Winterswijk. PR Penta Winterswijk

Mooie resultaten op Oost-Nederlandse kampioenschappen

Mooie resultaten op Oost-Nederlandse kampioenschappen

WINTERSWIJK - Het kampioenschap van Oost-Nederland vond zaterdag 19 januari plaats in de Saza topsporthal in Doetinchem. De jongens van Penta Winterswijk leverden prachtige prestaties en een aantal kon zelfs een medaille ophalen tijdens de prijsuitreiking. Lenn Miggelbrink nam de gouden medaille mee naar huis. Bij de instappers (8-10 jaar) haalde hij veruit de meeste punten en dus mag hij zich districtkampioen van de derde divisie noemen. In dezelfde wedstrijdserie (niveau 17) deden ook Ruben Klein Goldewijk en Twan Roerdink goede zaken. In een felle onderlinge strijd eindigde Ruben uiteindelijk op de vijfde plaats met 0,10 punten verschil met Twan. Ook Leon Slotboom en Gijs Teekman zorgen voor mooie prestaties op de zes herentoestellen.

Hosea Ombeng kwam als 1e jaars Pupil in actie in de 3e divisie. Hij moest de oefeningen turnen op niveau 15 en behaalde daarmee de 10e plaats. In de 1e divisie kwam Mik Lamers in actie. Hij is ook Pupil (10-12 jaar) en turnt daardoor op niveau 13. Mik mocht de zilveren medaille omhangen.

Ook een 10e plaats voor Twan Berg. In zijn categorie lagen de scores heel erg dicht bij elkaar. Dan is het extra sneu dat Twan een aantal strafpunten kreeg. Hij valt in de categorie Junior 1 en turn ook 3e divisie (niveau 8). Bram Epingbroek turnt niveau 6 bij de Senioren. In de 3e divisie haalde hij, met o.a. de hoogste score op Sprong, ook de 2e plaats.