Turnsters 6e divisie. PR Penta Winterswijk
Turnsters 6e divisie. PR Penta Winterswijk

Vijf medailles voor turnsters Penta Winterswijk

WINTERSWIJK - In eigen Sport- en turnhal hebben de turnsters uit de 6de divisie hun eerste voorronde mogen turnen. Bij de pupillen 1 werden mooie resultaten behaald. Fenne Janssen turnde een heel sterke wedstrijd en werd 2e, evenals Indy Dibbets, zij eindigde als 3de. Carlijn Klein Goldewijk en Mila Hoog Antink grepen net naast het podium, met een mooie 4de en 5de plek. Ook de andere meiden hebben het netjes gedaan: Iris Nijman werd, met een eerste notering op brug, 9de. Marjolein Huetink bewees dat ze ondanks niet helemaal fit te zijn het nog steeds in zich had en werd 12de. Tess Betting heeft ook laten zien hoeveel ze al is vooruit gegaan, en werd mooi 15de.

In wedstrijd 2 mochten jeugd 2 turnster Lynn Schreurs en junior turnster Pleun Elsinghorst laten zien wat ze in hun mars hadden. De meiden zijn begonnen op vloer, waar ze beide een prima oefening hebben geturnd. Op sprong heeft Lynn veel geluk gehad met haar beoordeling, waarna Lynn en Pleun beide een prima brug hebben geturnd. Waar Pleun zelfs nog het 3e cijfer heeft gehaald op dit toestel. De balk is en blijft een lastig toestel, maar ook dit hebben de meiden prima gedaan, Lynn haalde hier ook nog het 3de cijfer van de wedstrijd.In de einduitslag is Lynn 5de geworden en Pleun werd 7de.

Hengelo
In turnhal Weusthag in Hengelo vond de 2e voorwedstrijd voor de dames uit de tweede divisie plaats. Ook onze 1e divisie turnsters mochten een ’proef’ wedstrijd draaien, dit als voorbereiding op hun 1e kwalificatie in Reuver.

De eerste ronde was voor Oane Luisman (instap N2) Lara Hallers (pupil 1 N2). Op de andere baan mocht Janne Luisman haar proefwedstrijd turnen. Lara en Oane mochten op de balk starten. Een klein foutje voor Lara en een prima begin voor Oane. Daarna volgden vloer, sprong en brug waar de dames lieten zien dat ze de afgelopen periode hun oefeningen verder geperfectioneerd hebben. Dit zorgde ervoor dat zowel Oane als Lara een derde plaats in de wacht sleepten. Janne turnde in de andere baan een wat ongelukkige vierkamp, een hele mooie vloeroefening maar op de andere toestellen liet ze enige steekjes vallen. Hard door trainen en dan op naar Reuver.

De 2e ronde was voor Julia Breitkopf (pupil 2 N2), Lynn Nijland (senior B) en Rachel Nijbroek (senior A). Julia mocht ook beginnen op de balk, wat ze uitstekend heeft gedaan. Hierna kwamen 3 hele mooie oefeningen op vloer, sprong en brug. Julia is hierdoor op een prachtige tweede plek terecht gekomen. In de andere baan had Lynn niet haar dag. Zij liet wat wat steekjes laten vallen en dat merkte ze meteen in dit deelnemersveld. Sprong ging wel goed voor Lynn. Lynn is op een zestiende plaats terechtgekomen.
Ook voor Rachel was deze wedstrijd er eentje om te kijken waar ze op dit moment staat met haar oefeningen. Er is nog wel wat werk aan de winkel was de conclusie. Oane, Lara, Julia en Lynn hebben zich door de resultaten van deze wedstrijd en van de vorige wedstrijd in Didam, respectievelijk als 3de, 4de, 2de en 10de geplaatst voor deelname aan het landelijke wedstrijdcircuit.