Bote billen in het washokje. Foto: PR
Bote billen in het washokje. Foto: PR

Blote billen kijken in Winterswijks washok

WINTERSWIJK - In de kunst zijn er al heel wat billen vereeuwigd. Wat te denken van het vlezige achterwerk van Rembrandt's Hendrikje Stoffels uit Bredevoort, de weelderige derrières van Rubens en het stevige, uit marmer gehouwen strakke kontje van Michelangelo's David. De donderdagavondgroep van de WAS (Winterswijkse Academie van Schilderkunst) wilden niet achterblijven en hebben dit motief gebruikt voor een project. Het resultaat willen ze gaan exposeren in 'het WAShok' aan de Morgenzonweg. Vanaf 28 januari kunnen belangstellenden blote billen bewonderen in dit kleinste museum van Oost- Gelderland.

Om deze 'Billenexpo' te verzoeten, bieden de winkels van het Graanhuys en de Plus Winterswijk de door hen ontwikkelde 'originele Winterswijkse billenkoek' te koop aan tijdens de looptijd van deze expo.

In november zijn de twee kassagebouwtjes van WVC aan de Morgenzonweg in Winterswijk officieel geopend door wethouder Aalderink van Winterswijk. Zij zijn samen met het hek een gemeentelijk monument en in gebruik als expositieruimte voor de WAS (Winterswijkse Amateurschilders Winterswijk) en vereniging Het Museum.

De expo 'Winterswijkse billenkoek' loopt van 28 januari tot en met 4 maart. Tijdens de looptijd van de expo workshops 'billen versieren' in de oudste bakkerij van Winterswijk in 'de wereld van Wenters' aan de Meddosestraat in Winterswijk. Reserveren noodzakelijk binnen openingstijden van 'Wereld van Wenters'.