Seniorenraad vergadert

WINTERSWIJK -De Stichting Seniorenraad Winterswijk komt op maandagmorgen 28 januari om 9.30 uur bijeen in Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2. De bijeenkomst is openbaar en duurt tot ongeveer 12.00 uur. De agenda van de vergadering is te vinden op www.wijwinterswijk.nl en op www. seniorenraadwinterswijk.nl.

De Stichting Seniorenraad Winterswijk heeft tot doel het bepleiten en behartigen van belangen van alle senioren van 55 jaar en ouder in de gemeente. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door gevraagd en ongevraagd uitbrengen van adviezen aan het gemeentebestuur over hun beleidsvoornemens.
In het stichtingsbestuur hebben zitting vertegenwoordigers van de drie lokale ouderenbonden, evenals de STOA ( Stichting Ouderen Actief ) en een aantal leden op persoonlijke titel.
De werkwijze die de seniorenraad hanteert is dat de raad is opgesplitst in een aantal portefeuillehouders met de volgende werkvelden: Wonen en Woonomgeving; Zorg, Dienstverlening & Welzijn; Mobiliteit, Veiligheid en Educatie.
Om 10.00 uur volgt er een bespreking met mevrouw Suzan de Jong, beleidsambtenaar sportzaken gemeente Winterswijk, om met de leden van de Seniorenraad van gedachten te wisselen over en input op te halen voor een nieuw op te stellen sportnota voor de gemeente.
Om 11.00 uur volgt een bespreking met de wethouder Ilse Saris en beleidsambtenaar de heer Rudi Porskamp over de volgende onderwerpen: Het bezoeken van 75-jarigen. Openbaar toilet. Contact met de huisartsen (HZOA ) en het onderwerp wegwijzer dementie, zoals deze al bestaat in de drie buurgemeenten Aalten, Berkelland en Oost-Gelre.
Aansluitend is er om 12.00 uur nog een bespreking met Noortje Schuddebeurs, beleidsambtenaar De Post, over de plannen van aanpak van de armoede in de gemeente.
Belangstellenden zijn op deze bijeenkomst van harte welkom.
Bezoekers krijgen ook de gelegenheid om het woord te voeren. Men kan zelf een onderwerp inbrengen dat alle senioren in Winterswijk aangaat.


www.seniorenraadwinterswijk.nl