Ilse en Joeri zijn nu een half jaar bezig met hun bedrijf De Gegrilde Kip. Foto: Verona Westera
Ilse en Joeri zijn nu een half jaar bezig met hun bedrijf De Gegrilde Kip. Foto: Verona Westera

De Gegrilde Kip ook hèt adres voor hapjes en maaltijden

WINTERSWIJK - Als Joeri Schoenaker de grill aanzet in zijn winkel/ grillwinkel is de heerlijke geur van gegrilde kip goed te ruiken in de Wooldstraat. Zo'n half jaar geleden opende de jonge ondernemer zijn bedrijf De Gegrilde Kip. Sindsdien weten steeds meer vaste klanten de weg naar de grillwinkel te vinden

Door Verona Westera

"In steden zie je vaker bedrijfjes met gegrilde kip. Hier in Winterswijk was zoiets nog niet", vertelt de enthousiaste Joeri. "Winterswijk heeft zo'n gezellig en compleet centrum, dat ik het meteen zag zitten om hier een bedrijf te starten. Als ik hier loop krijg ik het gevoel dat ik op vakantie ben." Joeri komt zelf uit Westervoort, maar zijn vriendin Ilse Straatmans, die hem ook regelmatig helpt in het bedrijf, is Winterswijkse.. De keuze voor een winkel in Winterswijk was dan ook gemakkelijk gemaakt.
Schoenaker heeft zelf een achtergrond in de zorg. "Maar het plan om iets voor mezelf te beginnen in de voedselbranche speelt al zeker tien jaar", legt hij uit. "Ik werkte in vakanties en weekenden bij een poeliersbedrijf en van daaruit is het plan voor De Gegrilde Kip ontstaan. In eerste instantie heb ik gesprekken gevoerd om als franchiser aan de slag te gaan, onder andere bij de keten Kippie." Schoenaker zag voordelen, maar vooral veel nadelen om als franchiser te gaan werken. "Ik dacht ik zoek mijn eigen leveranciers en kies zelf producten die ik wil verkopen." Het pand werd verbouwd en Joeri en Ilse gingen aan de slag.

Vers
Voor wat betreft het assortiment proberen ze nog enkele smaken uit om een mooi balans te vinden in het aanbod, zodat er voor iedereen wel een geschikte smaak bij zit. "We hebben natuurlijk allerlei gegrilde kipproducten in vele smaken", legt Joeri uit. "Alleen de drumsticks en chickenwings zijn er al in vijf smaken." Verder zijn er ook verse, rauwe kipproducten te verkrijgen en kant-en-klaarmaaltijden. Uiteraard zijn de producten afkomstig van de zogenaamde 'Beter Leven' kippen . "We maken bijna alles vers. We snijden de groenten zelf en koken hier de rijst, bami en pasta zelf", wijst Joeri naar de keuken waar de grote pannen klaar staan en de kratten groente staan te wachten. "Mijn vader en familie springen wel bij om er voor te zorgen dat de vitrine gevuld kan blijven en bestellingen op tijd klaar zijn." Op dit moment heeft de ondernemer standaard vier of vijf verse maaltijden in de toonbank liggen. "Voordeel is, naast dat het altijd vers is, dat mensen zo veel kunnen meenemen als ze nodig hebben. Ik schep het in bakjes, ook als dat maar 100 gram is, geen probleem."

Hapjes
Wie een feestje heeft kan ook terecht bij De Gegrilde Kip. "De partypan krijgt men in bruikleen. In de grote pan kunnen zo'n 140 hapjes, zelf samen te stellen. Maar voor kleinere feestjes hebben we ook een kleinere pan hoor", lacht de jonge ondernemer.
Wie een bestelling wil plaatsen kan contact opnemen via Facebook, via telefoon 0612922537, of mail: info@degegrildekip.nl. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om de maaltijden thuis te laten bezorgen.
Verderop in deze krant zijn de aanbiedingen van De Gegrilde Kip te vinden.

Ilse en Joeri zijn nu een half jaar bezig met hun bedrijf De Gegrilde Kip. Foto: Verona Westera