Café Doodgewoon

ACHTERHOEK - Op dinsdag 22 januari is er het Café Doodgewoon. Thema's zijn deze keer 'waardig sterven' en 'een goede dood'. De bijeenkomst is bij Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde Inloop vanaf 14.30 uur, het programma begint om 14.45 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Wat betekenen de begrippen 'waardig sterven' en 'een goede dood' en kan men zelf bepalen wat waardig en goed is in de laatste dagen van het leven? Ook de term 'eigen regie' wordt vaak gebruikt. Maar wat houdt dat in wanneer iemand op een gegeven moment alles uit handen moet geven? En ervaringen rond het sterven van dierbaren invloed op hoe mensen tegen hun eigen levenseinde aan kijken? Gastspreker Henk van den Berg, geestelijk verzorger, gaat in deze vragen.

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek organiseert deze bijeenkomsten sinds 2016. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.


www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon
06-13159144