Girl draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR
Girl draait in Filmhuis Winterswijk. Foto: PR Foto:

Girl in Filmhuis Winterswijk

WINTERSWIJK - De film Girl draait op 22 januari om 18.30 en 21.00 uur in Filmhuis Winterswijk, in Servicetheater Skopein aan de Meddosestraat.

Lara heet ze en ze is vijftien. Lara heeft twee vurige wensen. Ze wil koste wat kost ballerina worden en … ze wil ook een meisje worden. Lara is namelijk geboren als jongen, maar ze voelt zich op en top een meisje. Een meisje geboren en gevangen in een jongenslichaam.

De kijkers volgen haar worsteling om beide levensdoelen te bereiken, want een worsteling, zo kan het wel genoemd worden. Lara is ambitieus en ze heeft geen twijfels, maar ze is ook ongeduldig, ze wil alles veel te snel. Ze is tenslotte ook nog eens een puber. Ze kan niet accepteren dat haar geslachtsoperatie nog twee jaar op zich laat wachten. En ze beult zich dag na dag af op de balletschool om de achterstand op haar klasgenootjes in te halen.

Doordat de camera dicht op haar zit draait ook de kijker pirouettes tot het duizelt. De kijkers zijn ook getuige van de fysieke offers die Lara brengt. Bloederige tenen en voeten schijnt normaal te zijn in de balletwereld. Maar Lara, gedreven door haar drang om in alles een meisje te zijn, plakt ook nog eens haar geslachtsdelen af om maar zo vrouwelijk mogelijk te kunnen bewegen.

Reserveren voor deze film kan via de site van Skopein of via tel. 0543-521515.