Winnaars Jury prijs WAS-expositie 2018. Foto: Bernard Berendsen
Winnaars Jury prijs WAS-expositie 2018. Foto: Bernard Berendsen

Open atelier en nieuwjaarsborrel bij WAS

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst gaat op vrijdag 11 januari weer van start met het open atelier en nieuwjaarsborrel aan de Laan van Hilbelink 6 (bedrijvencentrum Morsepoort) in Winterswijk, van 16.00 tot 20.00 uur. Het ruime atelier van de WAS bekijken en vrijblijvend kennismaken met bestuur, docenten en medecursisten van de WAS en eventueel inschrijven voor één van de zeven schildercursussen. Er is natuurlijk koffie/thee of 'n borrel en 'n hapje. De docenten van de WAS zullen graag meer vertellen over de mogelijkheden bij de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst.

De tweede periode van 13 wekelijkse lessen van 2,5 uur start in de week van 14 januari en loopt tot half april. Het schildersseizoen wordt tussen half april en half mei afgesloten met de jaarlijkse expositie en het 'Boergondisch Buitenschilder-weekend', waaraan alle cursisten gratis kunnen deelnemen.
Alle cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden en voor jong en oud.
De cursussen bestaan uit de persoonlijke begeleiding door professionele kunstenaars die de cursisten stimuleren een eigen weg te vinden in de creatieve ontwikkeling om tot de gewenste resultaten te komen.
Op de meeste cursussen is nog wel een plekje beschikbaar, zowel bij Vic Hulshof op de maandagmorgen, maandagmiddag, maandagavond en dinsdagavond, als bij Robert Jansen op de woensdagmorgen, woensdagavond en donderdagavond.
Ook reeds ingeschreven cursisten zijn van harte welkom voor de warming-up met koffie, thee of borrel en inspiratie tijdens het open atelier.
Meer informatie bij het secretariaat van de WAS: Vic Hulshof, tel: 0543-522881 of op de website van de WAS.

Tot en met 15 januari is de tentoonstelling in WAS (kassa)hokje aan de Morgenzonweg nog te zien met abstract werk van cursist Hans Damman, daaropvolgend een expositie met een bijzonder thema van de donderdagavondcursisten. In verzorgingshuis De Pelkwijk is nu een nieuwe tentoonstelling te zien met werk van cursisten van de WAS.


www.winterswijkseacademie.nl