Ivonne Bexkens en Joost van Rooijen op de trap in Stad Munster. Foto: Verona Westera
Ivonne Bexkens en Joost van Rooijen op de trap in Stad Munster. Foto: Verona Westera

Oosterbeeks echtpaar
valt voor Stad Munster

Binnen vijf
weken draait hotel-restaurant weer volop

WINTERSWIJK - De officiële opening moet nog plaats vinden, maar er is inmiddels weer volop leven in de brouwerij in hotel-restaurant Stad Munster op de Markt in Winterswijk. In september vorig jaar sloot de vorige uitbater de deuren. Ondernemersechtpaar Joost van Rooijen en Ivonne Bexkens uit Oosterbeek was meteen verliefd op het monumentale pand. In november kregen ze de sleutel en binnen vijf weken was er verbouwd, heringericht en draaide de keuken.

Door Verona Westera

"We hebben alle steun gekregen van de gemeente, maar ook van de verschillende leveranciers", vertelt Van Rooijen vol enthousiasme. "Verder krijgen we goede reacties van collega's en ondernemers uit Winterswijk en zijn mensen die hier geweest zijn super positief." Ivonne en Joost willen geen chic sterrenrestaurant, maar zij willen hun deuren open zetten voor iedereen. "Van oudsher heeft Stad Munster misschien een chique uitstraling en was de drempel wat hoog om hier zo maar naar binnen te stappen voor een kop koffie. Maar wij willen voor iedereen een goede, maar ook betaalbare kaart presenteren. We willen daarmee het midden segment bedienen. Maar ook voor een kopje koffie kan men binnenlopen." Ook verenigingen en clubs zijn weer welkom in Stad Munster. "De herenkamer van Stad Munster is een ideale plek voor vergaderingen". Deze sfeervolle herenkamer is voorzien van een nieuwe vloer en binnenkort komt er een boekenwand met daarin verwerkt een groot scherm voor presentaties. "Vereeniging Volksfeest heeft ons inmiddels weer gevonden voor vergaderingen. Daar zijn we erg blij mee", laat Van Rooijen weten.

'Soms is het beter om met een frisse, vernieuwende blik aan de slag te gaan'

Als chef kok werd Koen Robben aangetrokken. Hij heeft zijn sporen verdiend als chef bij de Roode Leeuw in Terborg. "We zijn erg blij met hem", lacht Van Rooijen. "Hij heeft de zaakjes op orde en heeft kwaliteit voorop staan. En tot nu toe is er van de gasten alleen maar lof over het eten." Sous-chef is Rinnooy Verhoef en de restaurantmanager is Bertus Bröcker.

In de korte periode dat Ivonne en Joost aan de slag zijn gegaan in het markante monumentale pand is er al heel veel gebeurd. "We hebben gezorgd voor een frissere uitstraling. Nieuw behang, deels nieuwe meubels, de bedden zijn verhoogd en er liggen nieuwe vloeren. En kijk wat een prachtige vloer er onder het smoezelige tapijt vandaan kwam", wijst Van Rooijen. Hij was onder andere restaurateur en heeft dan ook oog voor de prachtige elementen in het pand. Van Rooijen heeft weinig ervaring in de horeca, maar het ondernemerschap zit hem in het bloed. Ivonne heeft naast horeca-ervaring een ruime ervaring als consultant in het bedrijfsleven. "Ik denk dat we elkaar goed aanvullen", is Ivonne van mening. "Soms is het beter om met een frisse, vernieuwende blik aan de slag te gaan." En dat zijn Ivonne en Joost ook zeker van plan. Ze bruisen van de ideeën en voor Joost kunnen de plannen niet snel genoeg gerealiseerd worden. "Ik wil hier muziek maken", want Van Rooijen is ook zanger, muzikant. "Maar ik wil ook samenwerken met de plaatselijke ondernemers, theater en bioscoop om te zien hoe en waar we elkaar kunnen versterken." De razend enthousiaste ondernemer wil het allemaal. "Eerst de basis en dan gaan we verder", relativeert zijn vrouw.

Youp van 't Hek
De hotelkamers worden de komende periode geüpgraded. Ook daarbij steken Joost en Ivonne zelf weer de handen uit de mouwen. Hoewel de kamers één voor één een opknapbeurt krijgen, hebben de nieuwe uitbaters al een prachtig compliment op zak. En wel van niemand minder dan van Youp van 't Hek. "Nog voor we open waren werden we gebeld of Youp van 't Hek hier kon overnachten", lacht Van Rooijen. "Ik twijfelde, maar Ivonne zei 'meteen doen, natuurlijk kan hij komen'." De keuken zou de dag dat Van 't Hek aanschoof gaan proefdraaien. "Extra spannend natuurlijk, maar het pakte goed uit. Complimenten voor het hele team natuurlijk."
"Volgens de familie Wolbrink, voormalig eigenaar van Stad Munster, was Van 't Hek erg tevreden over de ontvangst en zijn verblijf. Volgens Wolbrink, die bij Van 't Hek in de kleedkamer uitgenodigd was na zijn optreden in De Storm, vond hij dat Stad Munster gastvrij een waardige opvolgers heeft gekregen", aldus de trotse Van Rooijen.