Wethouder Maikel van der Neut wordt gefeliciteerd met zijn benoeming. Foto: Rob Stevens
Wethouder Maikel van der Neut wordt gefeliciteerd met zijn benoeming. Foto: Rob Stevens Foto:

Nieuwe wethouder en nieuw raadslid benoemd

BERKELLAND - In bestuurlijk Berkelland zijn wat wisselingen van de wacht geweest. Dat heeft allemaal te maken met het vertrek van wethouder Patricia Hoijtinck, die als burgemeester van Overbetuwe aan de slag gaat. Patricia Hoijtink wordt als wethouder opgevolgd door Maikel van der Neut die op zijn beurt als lid van de raad weer wordt opgevolgd door Wim de Ruiter.

Door Rob Stevens

Vorige week werd Maikel van der Neut als kandidaat wethouder gepresenteerd. Hij was daarmee de beoogde opvolger van Patricia Hoytinck. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 16 april werd hij als wethouder benoemd met twintig stemmen voor en vijf blanco stemmen. Daar gingen de gebruikelijke plichtplegingen aan vooraf. Uit het onderzoek naar de geloofsbrieven bleek dat er geen sprake is van tegenstrijdige belangen en geen wettelijke beletselen om Maikel als zodanig te benomen. Na het afleggen van de eed was zijn benoeming een feit. Er volgden bloemen en felicitaties van het college, de voltallige raad, familie en kennissen.

Met zijn benoeming kwam natuurlijk een plaats vrij in de raadsfractie van het CDA. De plaats van Maikel van der Neut wordt ingenomen door Wim de Ruiter. Wim is oudgediende, het is al de derde keer dat hij zitting neemt in de raad. De voorzitter van de fractie, Gerard Hillhorst, is blij met zijn benoeming. Het CDA is de verkiezingen ingegaan met veel nieuwe mensen en krijgt met hem weer ervaring in de raad. Ook bij Wim de Ruiter waren de geloofsbrieven geen beletsel voor zijn benoeming en ook bij hem kon de eed worden afgenomen. En ook hier volgden bloemen en felicitaties.

Wim de Ruiter is de vervanger van Van der Neut. Ook hij wordt gefeliciteerd. Foto: Rob Stevens