Cursus lezen van oude handschriften

Cursus lezen van oude handschriften

WINTERSWIJK - Wie bezig is met zijn stamboom of een stukje van de geschiedenis onderzoekt, komt vroeger of later lastig leesbare geschriften tegen. Vereniging Het Museum verzorgt in de maanden januari, februari en maart 2019 een cursus paleografie: het lezen van oude handschriften. Aan de orde komen vooral oude handgeschreven teksten die met Winterswijk te maken hebben. De cursus start met handschriften van rond 1850 en volgende lessen gaan dan langzaam terug in de tijd, tot 1300.

Tijdens de cursusavonden komen ook de oude tijdrekening, de maten en gewichten en verschillende munten aan bod. De cursus bestaat uit tien avonden, telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur en zal gegeven worden op dinsdagavonden in de Museumfabriek, Laan van Hilbelink 6, in Winterswijk. Een speciale vooropleiding is niet nodig.
De kosten van de cursus bedragen 40 euro voor leden van VHM en 50 euro voor niet-leden, inclusief de handleiding en het verdere cursusmateriaal. De start is op dinsdag 8 januari en vervolgens elke week tot eind maart, met uitzondering van twee vakantieweken in februari.
Opgeven kan bij het secretariaat van VHM: info@vereniginghetmuseum.nl. Voor verdere informatie kan men terecht bij Dick Ruhe, tel. 0543-518108 of dickruhe@outlook.com.