Wedstrijdverslagen van handbal HCW

HCW E1-Jeugd
Zondag speelde de E1van HCW tegen DFS uit Arnhem. Dit is een fusie team van verschillende verenigingen uit Arnhem. In het begin van de eerste helft waren de Winterswijkers nog niet goed wakker, want ze kwamen al snel achter met 4 – 0. Ruststand 8 – 2. Nar rust kwam HCW terug tot 8 – 5. Het verdedigen kostte veel kracht, waardoor DFS toch weer tot scoren kon komen, met nog ongeveer 5 minuten op de klok, was de stand inmiddels 11 – 7. Maar de Winterswijkse handballers gaven niet op en kwamen terug tot 11-10. Het was razend spannend met nog 1 1/2 minuut te spelen. Helaas scoorde DFS nog een keer. Hierdoor werd de eindstand 12 – 11.

HCW D-Jeugd
D-jeugd moest zondag spelen tegen Obw zevenaar. Ze begonnen de wedstrijd met goed verdedigen,maar de aanval was minder er werd slecht gegooid, vooral omdat ze niet gefocust waren.
De ruststand was 2-3. De tweede helft begonnen HCW beter en ze gooiden goed, maar verdedigde was het minder goed. Eindstand was 6-11 voor HCW.

HCW C-Jongens
Zondag werd de wedstrijd Borhave HC1 tegen HCW HC1 gespeeld. Het verschil tussen de ploegen was aan het begin al duidelijk, maar desalniettemin kwamen de ploegen de eerste minuten op een gelijke stand. Na een paar minuten begon HCW daar op uit te lopen en was de ruststand 8-14. In de tweede helft had HCW moeite om het spel weer op te pakken waardoor de tegenstander met vaart terugkwam. Op een gegeven moment had HCW de flow weer terug en speelden ze op een duidelijk hoger niveau. De eindstand was 16-26 in het voordeel van HCW.

HCW Dames mid-week
Afgelopen donderdag speelden de dames van de Midweek weer een wedstrijd, dit keer thuis tegen Grol. Volgens de ranglijst zou dit een spannende wedstrijd moeten worden want Grol staat 5e en HCW 6e. In het begin van de eerste helft werd er door beide teams goed verdedigd en stonden de keepers goed hun doel te verdedigen, waardoor er weinig gescoord werd. Grol stond na 10 minuten spelen wel met 3 – 1 voor. Hierna nam HCW het heft in handen en scoorde uit een vrije bal, vanuit de opbouw uit stand, en via een break-out vanuit de hoek. Grol heeft na hun 3 doelpunten niet meer gescoord. De ruststand was 5 – 3 in het voordeel van HCW. In het de 2e helft kwam Grol al weer snel langs zij, want zij scoorden twee keer op rij uit een break-out (5 –5). Dit was voor HCW een teken om ook te proberen meer op snelheid te gaan spelen. Het tempo ging omhoog waardoor er meer kansen gecreëerd werden, die resulteerden in doelpunten. Aangezien Grol relatief kleine speelsters heeft konden de opbouwers gemakkelijker van afstand op doel schieten. De meeste doelpunten zijn dan ook vanuit de opbouw gemaakt. Ook werden er een paar doelpunten vanuit de break-out gescoord. Na de 5 – 5 heeft Grol nog 1 doelpunt gemaakt, zij kregen ook nog een penalty maar die werd door Rosalie gestopt. Rosalie keepte een uitstekende wedstrijd. HCW scoorde nog vijf keer waardoor eindstand 10 – 6 werd.

HCW Dames 1
Zondag moest HCW dames 1 een uitwedstrijd spelen tegen EHC ‘95 dames 2. De eerste helft begon niet goed. De tegenstander had veel ruimte en waren snel in de breaks. De tweede helft ging een stuk beter. De verdediging was goed. En de aanval werd succesvoller afgerond. Er werd toch verloren met 18-15.

HCW Heren 1
Speelde op zaterdagavond tegen HV Langeveen. De wedstrijd is verloren met 29-12.