Drukte in de Jacobskerk bij het ophalen van de kersttassen. Foto:  Ans ter Horst
Drukte in de Jacobskerk bij het ophalen van de kersttassen. Foto: Ans ter Horst Foto:

Kerstattenties van PGW voor bijna 800 adressen

WINTERSWIJK - Zo'n honderd vrijwilligers van de Protestantse gemeente Winterswijk (PGW) hebben de afgelopen dagen bijna achthonderd kerstattenties afgeleverd bij hun leden. De actie is voorbereid door de commissieleden Siny Abbink, Rikie Boerman, Hermien Boeijink, Benno van Lochem, Ali Nijman en Jan Ros. Afgelopen woensdagmiddag hadden ze bij de grote 'inpakslag' hulp van diverse vrijwilligers.

De tasjes met kleurrijke inhoud als een plantje, lekkernijen, de kerstuitgave van de Elisabethbode en een kerstwens van het pastoresteam vulden alle banken van de Jacobskerk. Een behoorlijk aantal werd dezelfde middag door chauffeurs onder andere naar verzorgingshuizen gebracht, zoals naar de Pelkwijk, waar 66 tasjes klaar stonden om later te worden uitgereikt.

Bezoekjes worden zeer op prijs gesteld

De attentie is bestemd voor gemeenteleden van 80 jaar en ouder, die thuis wonen of in bijvoorbeeld de Berkhof, 't Wamelink en Vredense Hof, Elisabethgaarde en Homansbos. Ook mensen die een partner of kind moesten missen of die het anderszins moeilijk hebben werden bedacht. De geste èn het bezoekje - of een afspraak om binnenkort terug te komen wanneer er wat meer tijd is, wordt zeer op prijs gesteld, blijkt uit de reacties van de ontvangers.
Daarnaast gingen er bloemenbonnen naar de vier groepswoningen op de Rikker en bij de Berkhof en naar het Prins Hendrikhuis. Een envelop met inhoud werd gebracht naar verpleeghuis Pronsweide, waarmee iets kan worden gedaan waar alle bewoners van kunnen genieten. En 5 PG-leden die bij Estinea aan het Oostervoort wonen kregen een cadeaubon. De afdeling Geestelijke Verzorging van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix ontving weer een prachtig boeket voor het stiltecentrum, dat tevens de kerkdienst eerste kerstdag 's morgens in het personeelsrestaurant opfleurt. De kerstactie is mogelijk gemaakt door de diaconie.