Melanie Dibbets laat vakantiewensen in vervulling gaan. Foto: Verona Westera
Melanie Dibbets laat vakantiewensen in vervulling gaan. Foto: Verona Westera Foto:

Van rondreis tot zonvakantie, Melanie Dibbets regelt het

WINTERSWIJK - Voor een droomvakantie hoef je alleen maar je koffer in te pakken en Melanie Dibbets in te schakelen. Sinds november is zij mobiel reisadviseur van TUI at Home. Zij is de enige TUI adviseur in de regio. "De reisbranche is prachtig", lacht Melanie vanachter de laptop aan haar keukentafel.

Door Verona Westera

En Melanie kan het weten. Zij werkte vijftien jaar bij D-reizen in Winterswijk en bezocht vele vakantiebestemmingen over de hele wereld. "Eigenlijk had ik andere ideeën en grotere plannen, maar die kon ik binnen D-reizen niet verwezenlijken", legt ze uit. Ze zegde haar baan op en ging aan de slag op de verkoopafdeling bij een bedrijf in spuitgietmatrijzen en stempels.

'Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken'

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. "Het begon toch weer te kriebelen. Als je werkt in de reisbranche, dan raak je er mee besmet en dat virus ben je niet zo maar kwijt. Nu kan ik als zelfstandige onder de vlag van TUI veel meer doen voor mensen die een droomvakantie willen", vertelt ze enthousiast. "Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken door ze te helpen met hun vakantie of reis. Dat geeft mij ook een goed gevoel. Soms krijg ik foto's of bloemen, omdat mensen zo gelukkig waren met hun vakantie. Dat is geweldig."

Nu Melanie onder de vlag van TUI werkt is het aanbod van reizen breder, maar meestal ook voordeliger. "Mensen komen echt terug op het zelf zoeken op internet. Ze zien door de bomen het bos niet meer. Via zo'n grote organisatie als TUI is het gemakkelijker om alle wensen te regelen. Ik kan nagenoeg alle reisorganisaties aanbieden en via TUI dus vaak goedkoper en uiteraard met de garanties van TUI. Vaak blijkt dat mensen onder de streep minder geld kwijt zijn voor hun vakantie als ik alles regel dan wanneer ze zelf via internet aan het zoeken gaan. De tijd die ze daarvoor kwijt zijn nog niet eens meegerekend", aldus Melanie. Een ander voordeel is ook dat Melanie de Duitse Reisorganisaties aanbiedt. "Want vanuit de Achterhoek willen veel mensen natuurlijk het liefst vanuit Duitsland vliegen."

Hoewel Melanie nog niet zo lang bezig is met haar onderneming weten toch al veel mensen haar te vinden. "Het begint toch al best druk te worden", lacht ze. "En niet alleen met vrienden en familie of mensen die me nog kennen van D-reizen, maar ook via via komen ze bij me terecht."

Wie een vakantiewens heeft kan contact opnemen met Melanie Dibbets via Facebook, mail of telefoon. Het kan gaan om een lange, luxe zonvakantie, maar ook voor een fietsvakantie langs campings, of een weekendje weg. Voor elke reis kan men terecht bij Melanie. Zij ontvangt mensen thuis, maar komt ook langs. "Net wat mensen zelf willen", lacht ze.


melanie.dibbets@tui.nl
www.tuiathome.nl/melanie-dibbets
06-18946945