Verlies viertal WSG

WINTERSWIJK - Behalve met een achttal doet het Winterswijks Schaakgenootschap dit seizoen ook met een viertal mee aan de avondcompetitie. Het team is op grond van speelsterkte ingedeeld in de vijfde en laagste klasse en bestaat uit één ervaren kracht en drie spelers zonder ervaring. Al hebben David Poole en Daan Slager wel ervaringen het spelen in een jeugdteam.

De eerste wedstrijd werd gespeeld in de sfeervolle boerderij van Park Stokhorst in Enschede. Ulf Bierkämper, die nog nooit een teamwedstrijd had gespeeld, moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Dat lot trof ook Daan Slager. David Poole won omdat zijn tegenstander de dame cadeau deed. Als laatste speelde Jan Willem Klein Poelhuis zijn partij remise, waarmee de eindstand 2,5-1,5 werd.

Schaakvrij
Een dag later waren maar liefst 29 schakers afgekomen op de pepernoten en prijzen van de tweede 'Schaakvrij' van dit seizoen. Niet de op papier favoriete Klaudio Kolakovic of Arjan van Lith, die de laatste ronde onderling remise speelden, gingen er met de dagprijs vandoor, maar Henri Abbink. Hij scoorde als enige 3,5 punten uit vier wedstrijden.